Go Back Email Link
פרוסות תפוחי אדמה ובטטה בתנור

פרוסות תפוחי אדמה ובטטה בתנור

סוויט דולי
פרוסות תפוחי אדמה ובטטה בתנור פרווה קלה להכנה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לפשטידות וקישים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 בטטות
  • 5 תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 גבעול טימין

Instructions
 

  • מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה ופורסים לפרוסות
  • שמים בקערה את תפוחי האדמה והבטטה ומוסיפים את כל התבלינים בלי הטימין
  • מוסיפים מים ושמן זית ומערבבים הכל ביחד היטב
  • שהפרוסות יהיו מלאות ברוטב
  • משמנים תבנית עגולה
  • יוצרים ביד מעין סנדוויץ עם פרוסות הבטטה ותפוחי האדמה ומעבירים לתבנית בעמידה
  • ככה מכינים את כל התבנית
  • מפזרים מעל תפוחי האדמה והבטטה את עלי הטימין
  • יוצקים את שאריות הרוטב לתבנית
  • מכסים בנייר כסף ולתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכניסים את הפשטידה
  • אופים כארבעים דקות, אחרי כארבעים דקות, מורידים את נייר הכסף
  • אם כף מזליפים מהרוטב על תפוחי האדמה
  • מכניסים לתנור לעוד עשר דקות רבע שעה שישחימו תפוחי האדמה
  • אחרי שתפוחי האדמה והבטטה מוכנים, מוציאים מהתנור
  • אם נשארו נוזלים בתבנית, עם כף תעבירו את הנוזלים על תפוחי האדמה והבטטה
  • נשארו עוד נוזלים? אפשר לרוקן את הנוזלים
  • מגישים לשולחן חם! בתיאבון
Keyword פרוסות תפוחי אדמה ובטטה בתנור