Go Back Email Link
פשטידת תפוחי אדמה חצילים וגבינות

פשטידת תפוחי אדמה חצילים וגבינות

סוויט דולי
פשטידת תפוחי אדמה חצילים וגבינות נפלאה בטעמה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לפשטידות וקישים
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 2 חצילים
  • 5 תפוחי אדמה
  • 250 מל שמנת לבישול
  • 2 ביצים
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת או פרוסות
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 5 כפות שמן זית

Instructions
 

  • פורסים את החצילים לפרוסות, משמנים תבנית אפייה מניחים את פרוסות החצילים
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החצילים ואופים את החצילים עד שהם משחימים
  • אחרי שהם אופים, הופכים את החצילים ואופים מהצד השני
  • מוציאים ומקררים את החצילים
  • בקערה מערבבים את החלב, השמנת עם גבינה מלוחה והביצים, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה
  • מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות
  • מכניסים את תפוחי האדמה לתערובת עם החלב והביצים ומערבבים הכל ביחד
  • משמנים תבנית עם שמן זית
  • מניחים חצי מכמות התפוחי האדמה בתבנית
  • מפזרים על תפוחי האדמה חצי מכמות הגבינה הצהובה
  • מפזרים פרוסות חצילים על הגבינה הצהובה
  • על החצילים מניחים את החצי השני של הגבינה הצהובה
  • ועל הגבינה מפזרים את החצי השני של תפוחי האדמה עם הרוטב
  • מפזרים מעל שכבת גבינה צהובה
  • מפזרים מעט פלפל גרוס על הפשטידה למעלה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הפשטידה
  • אופים כארבעים דקות עד שהיא משחימה
  • מוציאים פורסים ונהנים מכל פרוסה.
Keyword פשטידת תפוחי אדמה חצילים וגבינות