פשטידת תפוחי אדמה חצילים וגבינות היא פשטידה נפלאה עם שכבות של גבינות ושכבת חצילים מפתיעה באמצע. לכאורה פשטידה רגילה אבל כשחוצים אותה מגלים שכבת חצילים נפלאה שמתערבבת מושלם עם תפוחי האדמה והגבינות.
החתן שלי מכין לנו לפעמים פשטידת תפוחי אדמה עם אנשובי והשבוע נזכרתי בפשטידה הזו, הבעיה היחידה שמי שלא אוהב אנשובי לא נוגע בפשטידה, אז הלכתי על משהו שכולם אוהבים והכנתי עם חצילים.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הפשטידה לא דורשת הכנות מיוחדות אבל החצילים כן. החצילים צריכים להיות רכים אז אפיתי אותם בתנור מספר דקות. תוכלו לראת בדיוק איך הכנתי כאן –
איך מכינים חצילים בתנור. בזמן שהחצילים בתנור מכינים את הפשטידה.
מערבבים היטב את תפוחי האדמה עם כל המצרכים האחרים ויוצרים שכבה ראשונה.
על השכבה הראשונה מניחים את החצילים האפויים
שיצאו מהתנור כמובן
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן9– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לפשטידות וקישים? בבקשה
מתכונים לפשטידות וקישים
על החצילים מניחים שכבת גבינה צהובה
ועליה עוד שכבת תפוחי אדמה
מוסיפים מעל עוד קצת גבינה צהובה והופ לתנור
וואלה!
פשטידת תפוחי אדמה עם חצילים
מושלמת בטעמה, וגם כל כך יפה!
פיזרתי מעל פלפל שחור גרוס
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
סלט ליד וארוחת ערב מושלמת יש לכם
הפטנט ההיסטרי שיעזור לכם לגמול את הילדים
ותעברו לילות עם שינה
אין צורך להחליף את המצעים באמצע הלילה.
פשוט מסירים את הסדינית הרטובה ושמים בכביסה, מניחים אחת אחרת במידת הצורך, והילד ממשיך לישון.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
תנו לה לנוח כמה דקות
ורצוי מאד לאכול אותה חמה
אבל אם תישאר לכם פשטידה,
אפשר לשמור במקרר
לחמם אותה שוב בתנור
ותהייה לכם שוב ארוחת ערב נהדרת.
פשטידת תפוחי אדמה חצילים וגבינות

פשטידת תפוחי אדמה חצילים וגבינות
סוויט דוליIngredients
- 2 חצילים
- 5 תפוחי אדמה
- 250 מל שמנת לבישול
- 2 ביצים
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת או פרוסות
- 1 כוס חלב
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 5 כפות שמן זית
Instructions
- פורסים את החצילים לפרוסות, משמנים תבנית אפייה מניחים את פרוסות החצילים
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החצילים ואופים את החצילים עד שהם משחימים
- אחרי שהם אופים, הופכים את החצילים ואופים מהצד השני
- מוציאים ומקררים את החצילים
- בקערה מערבבים את החלב, השמנת עם גבינה מלוחה והביצים, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות
- מכניסים את תפוחי האדמה לתערובת עם החלב והביצים ומערבבים הכל ביחד
- משמנים תבנית עם שמן זית
- מניחים חצי מכמות התפוחי האדמה בתבנית
- מפזרים על תפוחי האדמה חצי מכמות הגבינה הצהובה
- מפזרים פרוסות חצילים על הגבינה הצהובה
- על החצילים מניחים את החצי השני של הגבינה הצהובה
- ועל הגבינה מפזרים את החצי השני של תפוחי האדמה עם הרוטב
- מפזרים מעל שכבת גבינה צהובה
- מפזרים מעט פלפל גרוס על הפשטידה למעלה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הפשטידה
- אופים כארבעים דקות עד שהיא משחימה
- מוציאים פורסים ונהנים מכל פרוסה.