Go Back Email Link
צלי בקר מספר 5 עם פטריות

צלי בקר מספר 5 עם פטריות

סוויט דולי
צלי בקר מספר 5 עם פטריות מנה עשירה עסיסית ונהדרת
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לבשר ולעוף
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם צלי בקר מספר 5
  • 250 גרם פטריות שמפניון
  • 1 בצל
  • רבע כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כפית פפריקה חריפה - לא חייב
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר, חותכים קוביות מהבצל ומטגנים עד קבלת גוון שחום
  • פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותן כמה דקות
  • פורסים את הבשר לפרוסות, מזיזים את הפטריות ומטגנים כל פעם פרוסת בשר
  • מטגנים כל פרוסה משני הצדדים, אפשר להניח כמה פרוסות ביחד
  • מטגנים את כל הבשר עד שהוא משנה צבעו
  • מערבבים את הבשר עם הפטריות מעל ומתבלים
  • מלח, פפל שחור, פפריקה, פפריקה אדומה, שיני שום ויוצקים מים על התבשיל
  • מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר
  • מבשלים כשעתיים על אש נמוכה עד שהבשר רך
  • מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרים
  • אחרי שעתיים בודקים את הבשר וזה הזמן להנות מסיר מושלם של בשר עם פטריות. בתיאבון
Keyword צלי בקר מספר 5 עם פטריות