צלי בקר מספר 5 עם פטריות זו מנה של ארוחה בסיר אחד, קלה להכנה. זה אולי נשמע מסובך אבל זה ממש לא! והרוטב אחרי הבישול – יה-בה-יה! רק לטבול את החלה ואי אפשר להפסיק לאכול. מנה עשירה, חגיגית, נהדרת!
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בואו תראו כמה קל להכין.
אני השתמשתי בבשר צלי, כתף מספר 5
שהוא נהדר לבישול ארוך.
תפשירו את הבשר ערב לפני כדי שבבוקר תוכלו להתחיל לעבוד ישר.
אני פרסתי פרוסות מהבשר והתחלתי לעבוד.
אחרי שמטגנים את הבצל
חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותם מספר דקות
אחרי שהפטריות שינו צבען,
מזיזים את הפטריות ומוסיפים פרוסה אחרי פרוסה של הצלי
ומטגנים את הבשר היטב מכל הצדדים
הצילום נעשה בזמן הבישול ולכן יש אדים על המצלמה
אחרי שהבשר מטוגן, מפזרים על הבשר והפטריות תבלינים
מוסיפים מים ונותנים לתבשיל רתיחה,
המים רתחו? זה הזמן להנמיך, לכסות את הסיר ולשכוח מהבשר לשעתיים
הוא יצא אחרי הבישול חמאה!
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
הבשר מתרכך וסופג טעמים,
אפשר להוסיף עוד פטריות טריות לפני ההגשה
ויש לכם מנה מהחלומות כמה שהיא טעימה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן78 – מתכונים לווטצ'אפ
תכינו חלה לטבול את הרוטב כי הוא טעים אש!
הנכדה שלי הניחה אורז על הצלחת, לקחה מהבשר, לקחה מהרוטב,
לא נגעה בפיטריות, אכלה וביקשה עוד מנה.
תאמינו לי יותר מזה לא צריך כלום.
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מנה טעימה, חגיגית ותפאר לכם כל ארוחה. תהנו.
צלי בקר מספר 5 עם פטריות
צלי בקר מספר 5 עם פטריות
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם צלי בקר מספר 5
- 250 גרם פטריות שמפניון
- 1 בצל
- רבע כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כפית פפריקה חריפה - לא חייב
- 5 שיני שום פרוסות
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן לסיר, חותכים קוביות מהבצל ומטגנים עד קבלת גוון שחום
- פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותן כמה דקות
- פורסים את הבשר לפרוסות, מזיזים את הפטריות ומטגנים כל פעם פרוסת בשר
- מטגנים כל פרוסה משני הצדדים, אפשר להניח כמה פרוסות ביחד
- מטגנים את כל הבשר עד שהוא משנה צבעו
- מערבבים את הבשר עם הפטריות מעל ומתבלים
- מלח, פפל שחור, פפריקה, פפריקה אדומה, שיני שום ויוצקים מים על התבשיל
- מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר
- מבשלים כשעתיים על אש נמוכה עד שהבשר רך
- מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרים
- אחרי שעתיים בודקים את הבשר וזה הזמן להנות מסיר מושלם של בשר עם פטריות. בתיאבון