Go Back Email Link
צלי בשר עם בטטה ותפוחי אדמה

צלי בשר עם בטטה ותפוחי אדמה

סוויט דולי
צלי בשר עם בטטה ותפוחי אדמה, סיר שהוא ארוחה שלמה
Prep Time 40 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 40 minutes
Course מתכונים לצלי בשר
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר צלי כתף מספר 5
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • 1 בטטה
  • 8 תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף סויה
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 8 שיני שום
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל חתוך לקוביות
  • שוטפים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות או פרוסות
  • כשהבצל שחום מוסיפים את הירקות ומטגנים היטב מכל הצדדים
  • כשהירקות שחומים מוציאים את הירקות לקערה אחרת
  • יוצקים עוד קצת שמן מוסיפים בצל ומטגנים את הבצל לגוון חום
  • כשהבצל שחום מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב
  • כשהן שחומות הופכים לצד השני ומטגנים היטב לגוון שחום
  • כשהבשר מוכן מוסיפים פנימה את כל הירקות
  • מפזרים את כל התבלינים, מוסיפים שיני שום
  • מוסיפים מים ומביאים לרתיחה,
  • כשהסיר רתח, מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים כשלוש שעות לאט לאט
  • הבצק והירקות יהיו מושלמים! בתיאבון
Keyword צלי בשר עם בטטה ותפוחי אדמה