צלי בשר עם בטטה ותפוחי אדמה הוא תבשיל בסיר אחד בשיטה האהובה עלי, מכינים, שלוש שעות על האש ויש לנו סיר לשבת לילדים טעים טעים טעים!
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
אני התאהבתי בתבשילים האלה של מתכונים צלי בקר קל להכין ויש לנו סיר מלא בכל טוב לארוחת שבת כשהילדים באים.
הפעם שילבתי בסיר גם בטטה עם תפוחי האדמה, וזו היתה הצלחה נפלאה, כי הבטטה השתלבה היטב עם הסיר של תפוחי האדמה והבשר.
כרגיל, שלב אחרי שלב איך מכינים את התבשיל הבאתי לכם בתמונות
כדי שתראו כמה קל להכין את הסיר הנהדר הזה.
קודם כל, מקלפים תפוחי אדמה ובטטה, חותכים לקוביות, פרוסות, מה שאתם אוהבים,
מטגנים בצל ומטגנים את כל הירקות מספר דקות.
תעבירו את הירקות המטוגנים לקערה אחרת
ותטגנו את הבשר היטב משני הצדדים שיהיו חומים
כשהבשר מוכן, מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה והבטטה
מוסיפים את התבלינים והמים
ובסגנון "שגר ושכח" מכסים את הסיר ומבשלים את התבשיל שלנו
כשלוש שעות על אש נמוכה עד שהבשר נהייה רך.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו84 כאן- מתכונים לווטצא'פ
טא-דם! התבשיל מוכן
הבשר רך וטעים, הירקות מסביב מוסיפים המון טעם
סיר שהוא כולו ארוחה אחת וטעים אש!
מתכון נהדר לפסח
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
לבקשתכם המנדולינה חזרה למלאי!
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך עובדים עם המנדולינה בבקשה
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
מנדולינה משולבת
מחפשים עוד מתכונים לבשר צלי בבקשה
מתכונים לצלי בקר
צלי בשר עם בטטה ותפוחי אדמה
צלי בשר עם בטטה ותפוחי אדמה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר צלי כתף מספר 5
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- 1 בטטה
- 8 תפוחי אדמה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף סויה
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 8 שיני שום
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל חתוך לקוביות
- שוטפים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות או פרוסות
- כשהבצל שחום מוסיפים את הירקות ומטגנים היטב מכל הצדדים
- כשהירקות שחומים מוציאים את הירקות לקערה אחרת
- יוצקים עוד קצת שמן מוסיפים בצל ומטגנים את הבצל לגוון חום
- כשהבצל שחום מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב
- כשהן שחומות הופכים לצד השני ומטגנים היטב לגוון שחום
- כשהבשר מוכן מוסיפים פנימה את כל הירקות
- מפזרים את כל התבלינים, מוסיפים שיני שום
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה,
- כשהסיר רתח, מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים כשלוש שעות לאט לאט
- הבצק והירקות יהיו מושלמים! בתיאבון
זה מתאים גם על הפלטה כמו חמין ? אם כן, צריך לשנות משהו בהכנה?
כן בהחלט מתאים. האמת, לא מבינה ממש בפלטה ואיך היא עובדת אבל את יכולה להכין את התבשיל כמו שאת מכינה חמין ולהעביר לפלטה. רעיון מעולה.