Go Back Email Link
"צלי" טופו חגיגי עם ירקות בתנור

"צלי" טופו חגיגי עם ירקות בתנור

סוויט דולי
"צלי" טופו חגיגי עם ירקות בתנור תבשיל טבעוני צמחוני נהדר לחג
Prep Time 50 minutes
Course מתכונים טבעוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 300 גרם טופו
  • חצי כוס סויה
  • רבע כוס רוטב חמוץ מתוק
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף מייפל
  • 1 כף סילן
  • 2 שיני שום כתושות

רוטב לתבנית

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סויה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות

ירקות

  • 1 בצל
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 גזר

Instructions
 

  • מוציאים את הטופו מהעטיפה, מייבשים, חותכים פרוסות מהטופו, על גבי הטופו חותכים פסים וחתכים כדי שהרוטב יספג בטופו
  • מניחים בקערה שטוחה, יוצקים על הטופו את הרוטב. מכסים ומשאירים במקרר ללילה לספיגת הטעמים
  • למחרת, בסיר יוצקים שמן, חותכים את תפוחי האדמה, והבצל ומטגנים בשמן מספר דקות
  • מכינים את הרוטב לירקות לבלילה, יוצקים על הירקות שבסיר, עוטפים את הירקות ברוטב ומבשלים כחמש דקות.
  • מכינים תבנית אפייה ויוצקים פנימה את הירקות עם הרוטב, תסרו את הירקות שיהיו שטוחות על התבנית
  • בתבנית שטיגנו את הירקות, לא צריך לשטוף, צורבים ומטגנים את פרוסות הטופו
  • לתבנית עם הירקות, מניחים את פרוסות הטופו בתוך הרוטב לצידי הירקות, כדי שהטופו יספוג טעמים
  • מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
  • אופים כשעה ואחרי שעה בודקים, אם הירקות רכים, אם לא מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים ונותנים לתבשיל עוד כחצי שעה. בתיאבון.
Keyword "צלי" טופו חגיגי עם ירקות בתנור