"צלי" טופו חגיגי עם ירקות בתנור, תחליף מצויין לצלי בשר המסורתי. הוא מאפשר לכולם להשתתף בארוחת החג וליהנות ממנה.
הכנתי את המנה עבור גלי בתי, שבזמן שכולם מקבלים מנה עיקרית, גם היא תקבל מנה עיקרית חגיגית, וזו הייתה הצלחה אדירה. היפה כל כך יפה וטעימה שכרגיל, גם הלא-צמחוניים רצו לטעום.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
טופו הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, סידן וברזל. הוא נטול כולסטרול ושומן רווי, מה שהופך אותו לבחירה בריאה יותר בהשוואה לבשר אדום.
לטופו יש טעם ניטרלי, מה שמאפשר לטעום אותו במגוון רחב של טעמים ותבלינים. ניתן להכין אותו בצורה שתדמה לטעם ולמרקם של בשר, או להוסיף לו טעמים ייחודיים ומרעננים.
למרות היותו מנה צמחית, צלי מטופו יכול להיות מנה מרכזית וחגיגית בשולחן החג. תראו את המנה החגיגית.
הדגמתי לכם איך הכנתי את המנה שלב אחרי שלב. הכנת המנה מתחילה בחיתוך הטופו. השריתי את הטופו ברטבים למשך הלילה, שהטופו יספוג את הטעמים. השתמשתי באותה תבנית גם להכנת התבשיל. אחרי שתצרבו את הטופו, תחזירו לתבנית את הירקות והטופו.
את הירקות טיגנתי לחוד
אחרי השריה של לילה, צרבתי את פרוסות הטופו על מחבת
העברתי הכל לתבנית עם רטבים ולתנור לבישול ארוך
התבנית של הצלי טופו עם הירקות מוכנה להגשה
שאלות נפוצות ותשובות לגבי הכנת צלי הטופו
ש: האם אפשר להחליף את הירקות שבתבשיל?
ת: בהחלט. אתם יכולים להחליף או להוסיף כל ירק שאהוב עליכם, כמו פטריות, ברוקולי, מה שאוהבים.
ש: האם אפשר להכין בסיר ולא בתנור?
ת: בהחלט אפשר. אחרי שהכנתם את הירקות, תוסיפו את הרוטב, תצרבו את הטופו ותוסיפו לסיר. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה.
ש: האם אפשר להכין מראש?
ת: בהחלט. אפשר להכין יום מראש, לכסות, לשמור במקרר וביום ההגשה לחמם בתנור.
מתכונים טבעוניים נוספים כאן
מתכונים טבעוניים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
סיר סוטאז’ מאמייל בצבעי פסטל קוטר 26
לפרטים ורכישה
סיר סוטא'ז' מתאים לכל סוגי הכיריים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
"צלי" טופו חגיגי עם ירקות בתנור

"צלי" טופו חגיגי עם ירקות בתנור
סוויט דוליIngredients
- 300 גרם טופו
- חצי כוס סויה
- רבע כוס רוטב חמוץ מתוק
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף מייפל
- 1 כף סילן
- 2 שיני שום כתושות
רוטב לתבנית
- 1 כוס מים
- 1 כוס סויה
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
ירקות
- 1 בצל
- 4 תפוחי אדמה
- 2 גזר
Instructions
- מוציאים את הטופו מהעטיפה, מייבשים, חותכים פרוסות מהטופו, על גבי הטופו חותכים פסים וחתכים כדי שהרוטב יספג בטופו
- מניחים בקערה שטוחה, יוצקים על הטופו את הרוטב. מכסים ומשאירים במקרר ללילה לספיגת הטעמים
- למחרת, בסיר יוצקים שמן, חותכים את תפוחי האדמה, והבצל ומטגנים בשמן מספר דקות
- מכינים את הרוטב לירקות לבלילה, יוצקים על הירקות שבסיר, עוטפים את הירקות ברוטב ומבשלים כחמש דקות.
- מכינים תבנית אפייה ויוצקים פנימה את הירקות עם הרוטב, תסרו את הירקות שיהיו שטוחות על התבנית
- בתבנית שטיגנו את הירקות, לא צריך לשטוף, צורבים ומטגנים את פרוסות הטופו
- לתבנית עם הירקות, מניחים את פרוסות הטופו בתוך הרוטב לצידי הירקות, כדי שהטופו יספוג טעמים
- מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
- אופים כשעה ואחרי שעה בודקים, אם הירקות רכים, אם לא מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים ונותנים לתבשיל עוד כחצי שעה. בתיאבון.
אין במתכון כמויות של הירקות…
אוי! תודה שהערת את תשומת ליבי. תוקן. שיהיה חג טעים.