Go Back Email Link
צלי כתף עם ארטישוק ירושלמי וערמונים

צלי כתף עם ארטישוק ירושלמי וערמונים

סוויט דולי
צלי כתף עם ארטישוק ירושלמי וערמונים ארוחה שלמה בסיר אחד
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים בסיר אחד
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר כתף צלי
  • 10 ארטישוק ירושלמי מקולפים
  • 100 גרם ערמונים מוכנים קלופים
  • רבע כוס שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 2-3 כוסות מים

Instructions
 

  • קולפים את הארטישוק הירושלמי מהקליפה ופורסים לפרוסות, מכינים את שקית הארטישוק
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את בצל ומטגנים עד קבלת גוון שחום
  • מוסיפים קוביות בשר ומטגנים את הבשר היטב מכל הצדדים
  • מטגנים היטב את הבשר עד שהוא משנה את צבעו
  • כשהבשר משנה את הצבע, מזיזים לצד ומוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים היטב עם הרוטב של הבצל
  • מוסיפים את הערמונים ומטגנים הכל ביחד
  • מתבלים בכל התבלינים, השום עוד סיבוב של טיגון, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש, מכסים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעתיים לאט לאט
  • הבשר מתרכך ואחרי כשעתיים יש לנו מנה חלום! תהנו
Keyword צלי כתף עם ארטישוק ירושלמי וערמונים