צלי כתף עם ארטישוק ירושלמי וערמונים סיר של ואו! בשר שמתבשל בבישול ארוך ונמס עם כל ביס בפה, מלא בטעמים עם הארטישוק הירושלמים והערמונים שמוסיפים לו כל כך הרבה טעם. אצלנו עפו על המנה. מנה עשירה, חגיגית, נהדרת!
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
שתדעו שאפילו הנכדה שלי עפה על המנה. היא ביקשה מאבא שלה חתיכות קטנות ואתם מכירים שמפוררים את הבשר? זה בדיוק מה שעשתה ואכלה עם לחמנייה.
המבוגרים טבלו פשוט את החלה ברוטב – זו באמת מנה נהדרת. ובואו תראו כמה קל להכין. מסוג המנות של שמים בסיר, מכינים, ושוכחים לשעתיים, כשחוזרים – יש לנו מנה אש!
אז איך מתחילים להכין? בבקשה
זוכרים מהזה ארטישוק ירושלמי? אחרי הפעם הקודמת שהכנתי ועפו על המנה החלטתי להכין אותה שוב אבל עם שידרוגים
תטגנו בצל עד לקבלת גוון שחום,
תוסיפו את קוביות הבשר ותטגנו את הבשר מכל הצדדים.
לא רוצה לשמוע "יש שומן על בשר"
ברור שיש שומן, איך הבשר יהיה רך ועסיסי?
תטגנו היטב את הבשר אוקי?
כשאני אומרת לטגן אני מתכוונת ממש היטב
עד לקבלת גוון שחום כמו בתמונה
בשלב הבא, תזיזו את הבשר, תוסיפו את הארטישוק הירושלמי
ואת הערמונים – ותטגנו הכל ביחד
אחרי שטיגנתם הכל ביחד תוסיפו תבלינים
עוד טיגון נוסף – מוסיפים מים והיידה – שוכחים את הסיר על האש לשעתיים.
מכסים במכסה ונותנים לבשר להתבשל לאט לאט
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו46 כאן- מתכונים לווטצא'פ
הסוטאז' שיכין לכם בדיוק את הבשר כמו שאני הכנתי
המבצע ל-48 שעות בלבד!
לאחר מכן המחיר יעלה. המלאי מוגבל
אל תגידו לא ידענו.
מתכון נהדר לראש השנה
לעוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן
מתכונים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
חלום של מנה!
הבשר רך רך – הארטישוק הירושלמי מתרכך
והתוספת של הערמונים – חלום!
אתם תהנו מאד.
צלי כתף עם ארטישוק ירושלמי וערמונים
צלי כתף עם ארטישוק ירושלמי וערמונים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר כתף צלי
- 10 ארטישוק ירושלמי מקולפים
- 100 גרם ערמונים מוכנים קלופים
- רבע כוס שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כורכום
- 6 שיני שום פרוסות
- 2-3 כוסות מים
Instructions
- קולפים את הארטישוק הירושלמי מהקליפה ופורסים לפרוסות, מכינים את שקית הארטישוק
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את בצל ומטגנים עד קבלת גוון שחום
- מוסיפים קוביות בשר ומטגנים את הבשר היטב מכל הצדדים
- מטגנים היטב את הבשר עד שהוא משנה את צבעו
- כשהבשר משנה את הצבע, מזיזים לצד ומוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים היטב עם הרוטב של הבצל
- מוסיפים את הערמונים ומטגנים הכל ביחד
- מתבלים בכל התבלינים, השום עוד סיבוב של טיגון, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש, מכסים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעתיים לאט לאט
- הבשר מתרכך ואחרי כשעתיים יש לנו מנה חלום! תהנו