Go Back Email Link
קדירת בשר עם ירקות שורש

קדירת בשר עם ירקות שורש

סוויט דולי
קדירת בשר עם ירקות שורש ארוחה שלמה בסיר אחד
Prep Time 40 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 40 minutes
Course מתכונים לצלי
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר כתף מס' 5
  • רבע כוס שמן
  • 1 בצל
  • 1 ראש סלרי
  • 1 קולורבי
  • 8 תפוחי אדמה
  • 2 גזר
  • 5 גבעולי סלרי עם עלים
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • שוטפים את הירקות היטב
  • את הקולורבי מקלפים וחותכים לרבעים
  • את הגזר מקלפים לפרוסות
  • את הסלרי שוטפים היטב מקלפים את הקליפה ומחלקים לפרוסות או רבעים
  • תפוחי אדמה מקלפים ופורסים לפרוסות
  • את השום פורסים לפרוסות
  • לסיר יוצקים שמן ומוסיפים פנימה קוביות בצל
  • מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
  • מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב
  • אחרי שהטגנו מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים אותן היטב דקות ארוכות עד שישחימו
  • מצופפים את הבשר בפינה, מוסיפים את הירקות ומטגנים אותם שיספגו טעמים
  • אחרי שטיגנו, תסדרו את הקדירה שכל הירקות והבשר יהיו מעורבבים ביחד
  • מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכל יתר התבלינים
  • מפזרים שיני שום על כל התבשיל
  • יוצקים מים ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהסיר רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה
  • מדי פעם תציצו שהמים לא נגמרים
  • בסוף יהיה לכם תבשיל שהבשר נמס והירקות מלאים בטעם, הכי תבשיל של חורף.
Keyword קדירת בשר עם ירקות שורש