קדירת בשר עם ירקות שורש זה התבשיל הכי חורפי שאפשר עם בשר שנמס בפה וירקות שורש, סיר אחד ארוחה שלמה. עם הטיפים שאתן לכם יהיה לכם סיר לשבת חלומי!
מדריך שלב אחרי שלב איך מכינים את קדירת החלומות הזו, ואל תברחו! תאמינו לי אחרי שתקראו תראו כמה קל להכין אותה.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
שהשם קדירת בשר עם ירקות לא יפחיד אתכם, אתם תכינו את זה בקלות, ראשית נתחיל עם הבשר.
לצורך הכנת התבשיל אנחנו זקוקים לבשר לבישול ארוך, שיהיה בסוף התהליך רך כחמאה.
בשביל זה נתחיל עם טיגון הבשר.
תטגנו את הבצל לגוון שחום, תוסיפו את קוביות הבשר ותטגנו היטב מצד אחד ואחרי זה מצד שני
תטגנו היטב את כל הבשר
תזיזו קצת את הבשר ותוסיפו את כל הירקות שחתכתם.
תטגנו אותם גם מספר דקות שיקבלו טעם
ויתנו טעם לתבשיל שלנו.
אני הוספתי סלרי, קולורבי, גזר ותפוחי אדמה
הירקות מקבלים טעמים נפלאים ולכן אל תחששו להוסיף אותם.
אחרי שהירקות טוגנו תסדרו את הסיר שלכם יפה
עם הירקות והבשר ולתבל בכל התבלינים
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
אני שמתי פפריקה מתוקה וחריפה וגם כורכום
ושיני שום. תוסיפו אל תפחדו זה יוסיף המון טעם לתבשיל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו32 כאן- מתכונים לווטצא'פ
בשבלב הבא אתם מוסיפים את המים
ומביאים את התבשיל לרתיחה,
המים רתחו? יופי, תנמיכו את האש
ותבשלו את התבשיל שלכם
לאט – לאט – לאט
במשך שלוש שעות
זה הסוד וזה הטריק שהבשר שלכם יהיה רך וטעים.
אם תבשלו על אש גבוהה הבשר יצא קשה
אל תגידו שלא אמרתי.
מתכון נהדר לראש השנה
לעוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן
מתכונים לראש השנה
הקוצץ שיעשה לכם את העבודה הכי קלה שאפשר!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אחרי הבישול כל שנותר
הוא לקחת צלחת להעמיס – ובתיאבון.
קדירת בשר עם ירקות שורש
קדירת בשר עם ירקות שורש
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר כתף מס' 5
- רבע כוס שמן
- 1 בצל
- 1 ראש סלרי
- 1 קולורבי
- 8 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 5 גבעולי סלרי עם עלים
- 8 שיני שום פרוסות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כורכום
- 3 כוסות מים
Instructions
- שוטפים את הירקות היטב
- את הקולורבי מקלפים וחותכים לרבעים
- את הגזר מקלפים לפרוסות
- את הסלרי שוטפים היטב מקלפים את הקליפה ומחלקים לפרוסות או רבעים
- תפוחי אדמה מקלפים ופורסים לפרוסות
- את השום פורסים לפרוסות
- לסיר יוצקים שמן ומוסיפים פנימה קוביות בצל
- מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב
- אחרי שהטגנו מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים אותן היטב דקות ארוכות עד שישחימו
- מצופפים את הבשר בפינה, מוסיפים את הירקות ומטגנים אותם שיספגו טעמים
- אחרי שטיגנו, תסדרו את הקדירה שכל הירקות והבשר יהיו מעורבבים ביחד
- מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכל יתר התבלינים
- מפזרים שיני שום על כל התבשיל
- יוצקים מים ומביאים לרתיחה
- אחרי שהסיר רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה
- מדי פעם תציצו שהמים לא נגמרים
- בסוף יהיה לכם תבשיל שהבשר נמס והירקות מלאים בטעם, הכי תבשיל של חורף.