Go Back Email Link
קובה אורז כשר לפסח

קובה אורז כשר לפסח

סוויט דולי
קובה אורז כשר לפסח ממולא בשר
Prep Time 30 minutes
Cook Time 24 minutes
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות אורז לבן מבושל
  • 300 גרם בשר פרגיות/חזה עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 5 כפות שמן
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום טחונות

Instructions
 

  • קוצצים בצל, יוצקים שמן למחבת ומוסיפים את הבצל
  • מטגנים את הבצל לגוון שחום
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ושום כתוש
  • עם מזלג מפוררים את הבשר ומטגנים את הבשר עד שיהיה מוכן
  • כשהבשר מוכן, מבשלים עוד כעשר דקות, סוגרים את האש ומקררים את הבשר
  • מבשלים כוס אורז
  • לסיר עם כוס אורז מוסיפים 2 כוסות מים, מעט שמן וכפית מלח
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה עד שהאורז מוכן
  • מורידים מהאש ומקררים
  • מעבירים למעבד מזון את האורז ובשר הפרגיות וטוחנים למחית אחידה
  • את תערובת האורז והבשר מעבירים לקערה
  • מוסיפים תבלינים, ביצה וקמח תפוחי אדמה ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה
  • מרטיבים כל הזמן ידיים, לוקחים כדור, משטחים אותו על כף היד
  • מוסיפים כף מהבשר וסוגרים את הכדור מכל הצדדים לצורת קובה
  • עם ידיים רטובות מהדקים היטב ומניחים על מגש
  • ככה מכינים את כל הקובה
  • יוצקים שמן לטיגון למחבת ומטגנים את הקובה מכל הצדדים
  • מעבירים לנייר סופג ויש לכם קובה מושלם לפסח. חג שמח!
Keyword קובה אורז כשר לפסח