קובה אורז כשר לפסח

קובה אורז כשר לפסח מטוגן ממולא בשר וטעים אש!

שתף
הדפסה
קובה אורז כשר לפסח
מה צריך

2 כוסות אורז מבושל
300 גרם בשר פרגיות
1 ביצה
3 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח ופלפל שחור
מילוי בשר
250 גרם בשר טחון
5 כפות שמן
1 ביצל
מלח פלפל שחור
שום כתוש

סוויט טיפ

כ-15 קובות תלוי בגודל כמובן

מה צריך

2 כוסות אורז מבושל
300 גרם בשר פרגיות
1 ביצה
3 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח ופלפל שחור
מילוי בשר
250 גרם בשר טחון
5 כפות שמן
1 ביצל
מלח פלפל שחור
שום כתוש

סוויט טיפ

כ-15 קובות תלוי בגודל כמובן

קובה אורז כשר לפסח

קובה אורז כשר לפסח הוא קובה טעים ונהדר, פריך וטעים שיתאים מאד לכל ארוחה בחג. אני כל כך שמחה לקבל ממכם השראה ובקשות ואני תמיד שמחה לעזור.

קל להכין קובה אורז אבל צריך שלבי הכנה מוקדמים.

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

הכנתי לכם סרטון איך הכנתי שלב אחרי שלב

קובה אורז כשר לפסח מכינים מאורז מבושל שטוחנים אותו יחד עם בשר עוף, אני השתמשתי בפרגיות. מבשלים אורז ואת בשר הפרגיות, טוחנים הכל ביחד למחית אחידה. אני טחנתי במעבד מזון, דקות ארוכות עד שהיתה לי מחית ממש אחידה.

את מילוי הבשר מכינים  ומקררים. הכי חשוב בכל התהליך של הכנת הקובה,  להרטיב כל זמן את הידיים, זה מה שעוזר להכין את הקובה מושלמים.

עכשיו בטח תשאלו אפשר להכין ציפוי בלי הבשר? שאלה מצוינת אבל הבשר פה הוא הדבק עם האורז שעוזר לציפוי להחזיק מעמד.  תראו בסרטון את המירקם של הבצק ותראו איך הכנתי את הקובה.

את אותו הקובה אפשר להכין גם במרק. יכולים להכין את המרק ובסוף להכניס את הקובה. הכנתי בעבר קובה חמוסטה מתכון למרק קובה חמוסטה , או מתכון למרק קובה סלק אדום תכינו את המרק ואת הקובות הטעימות מבשלים במרק.

קובה אורז כשר לפסח

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו16 כאן- מתכונים לווטצא'פ

חותך צ'יפס מקצועי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

עוד מתכונים לבשר בבקשה
מתכונים לבשר ועוף

תכינו את הציפוי דק על כף היד ושוב – ידיים רטובות, זה הטריק,
אחרי שמכינים, מניחים על משטח עבודה ואחרי זה מטגנים את הקובה.

קובה אורז כשר לפסח

קובה אורז כשר לפסח

 


קובה אורז כשר לפסח

סוויט דולי
קובה אורז כשר לפסח ממולא בשר
Prep Time 30 minutes
Cook Time 24 minutes
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות אורז לבן מבושל
  • 300 גרם בשר פרגיות/חזה עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 5 כפות שמן
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום טחונות

Instructions
 

  • קוצצים בצל, יוצקים שמן למחבת ומוסיפים את הבצל
  • מטגנים את הבצל לגוון שחום
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ושום כתוש
  • עם מזלג מפוררים את הבשר ומטגנים את הבשר עד שיהיה מוכן
  • כשהבשר מוכן, מבשלים עוד כעשר דקות, סוגרים את האש ומקררים את הבשר
  • מבשלים כוס אורז
  • לסיר עם כוס אורז מוסיפים 2 כוסות מים, מעט שמן וכפית מלח
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה עד שהאורז מוכן
  • מורידים מהאש ומקררים
  • מעבירים למעבד מזון את האורז ובשר הפרגיות וטוחנים למחית אחידה
  • את תערובת האורז והבשר מעבירים לקערה
  • מוסיפים תבלינים, ביצה וקמח תפוחי אדמה ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה
  • מרטיבים כל הזמן ידיים, לוקחים כדור, משטחים אותו על כף היד
  • מוסיפים כף מהבשר וסוגרים את הכדור מכל הצדדים לצורת קובה
  • עם ידיים רטובות מהדקים היטב ומניחים על מגש
  • ככה מכינים את כל הקובה
  • יוצקים שמן לטיגון למחבת ומטגנים את הקובה מכל הצדדים
  • מעבירים לנייר סופג ויש לכם קובה מושלם לפסח. חג שמח!
Keyword קובה אורז כשר לפסח

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים