שוטפים היטב את התפוזים
ממלאים סיר עם מים וכל תפוז חותכים לפרוסות
אם יש חרצנים מוציאים אותם ומעבירים את פרוסות התפוז לסיר עם המים
ככה חותכים את כל התפוזים
מעבירים את הסיר לרתיחה, כשהמים רותחים מסננים את המים
יוצקים למסננת, ומעבירים את התפוזים בשנית לסיר, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה שוב
ככה, שלוש פעמים כדי להוציא את המרירות מהתפוזים
אם בזמן הזה צפים לכם חרצנים במים, עם כף תוציאו ולזרוק
אחרי שלוש פעמים, שוטפים את הסיר ומעבירים אליו את התפוזים המסוננים שלנו
מוסיפים סוכר מקל וניל ועל אש קטנה לאט לאט מרתיחים הכל
לאט לאט הסוכר ימס ומקל הוניל יפרק את הגרגרים
מדי פעם תערבבו קלות. ככה שעה על אש נמוכה עד שהקונפיטורה שלנו מסמיכה
לוקחים צנצנות, ומעקרים אותן לפני שנעביר את הריבה
במיקרו דקה שמים את הצנצנות
יוצקים פנימה את הקונפיטורה החלומית שלנו ואנחנו מסודרים. טעימה אש!