Go Back Email Link
קיש ברוקולי עם גבינות חגיגי

קיש ברוקולי עם גבינות חגיגי

סוויט דולי
קיש ברוקולי עם גבינות חגיגי קיש עם מלית ברוקולי וגבינות משגע
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתאים לפשטידות וקיש
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

בצק פריך

  • 100 גרם חמאה
  • 200 מל' שמנת חמוצה
  • 1ו-3/4 כוסות קמח לבן

מלית

  • 3 כוסות פרחי ברוקולי
  • 1 בצל
  • 4 כפות שמן
  • 250 מל שמנת לבישול
  • 3 ביצים
  • 100 גרם גבינת עיזים
  • 100 גרם גבינה מלוחה
  • חצי כפית מלח

Instructions
 

  • מכינים את הבצק - שמים בקערה את כל החומרים ולשים לבצק רך
  • כשהבצק רך - מרדדים בין שני ניירות אפיה לבצק דק
  • מעבירים עם תחתית נייר האפייה לתבנית אפייה
  • מסדרים את הבצק בתוך התבנית, מכסים את הדפנות עם הבצק
  • אחרי שהבצק בתבנית, מכניסים למקרר ובינתיים מכינים את המלית
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים את הבצל מספר דקות
  • לא צריך שיהיה שחום, פשוט לאדות את הבצל
  • להוסיף את הברוקולי ולאדות את הברוקולי עם הבצל מספר דקות
  • להוריד מהאש, לקרר מעט ולהוסיף את השמנת לבישול והביצים ולערבב
  • מוסיפים את הגבינות ומערבבים הכל לבלילה אחידה
  • טועמים ואם צריך מלח מוסיפים
  • מוציאים את התבנית מהמקרר, ממלאים את הבלילה בתוך התבנית
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הקיש שלנו ואופים כ-50 דקות
  • מוציאים, נותנים לו לנוח כעשר דקות ומגישים. מעולה!
Keyword קיש ברוקולי עם גבינות חגיגי