Go Back Email Link
קיש גבינות שנשארו במקרר

קיש גבינות שנשארו במקרר

סוויט דולי
קיש גבינות שנשארו במקרר טעים וקל הכנה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לפשטידות וקישים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

לתחתית הבצק הפריך אפשר לקנות בצק פריך מלוח מוכן או להכין לבד

להכנת בצק פריך

  • 1 כוס קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 בחצה
  • רבע כפית מלח
  • 3 כפות מים קרים

מילוי

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 100 גרם קשקבל
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 50 גרם פרמזן
  • 2 ביצים
  • חצי כוס חלב
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות קמח

Instructions
 

  • מכינים את הבצק הפריך. שמים את כל המצרכים במעבד מזון אחרי שהבצק נעשה פירורי, מוציאים מגבשים לכדור ומכניסים למקרר לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים ומרדדים בין שני ניירות אפייה ומניחים על תבנית הקיש ולמקרר בזמן שמכינים את המילוי
  • או - מפשירים בצק פריך מלוח קפוא חותכים ומצפים את תבנית הקיש
  • מכינים את המלית, יוצקים לקערה את השמנת המתוקה ומוסיפים את כל הגבינות מגורדות דק,
  • טורפים ביצים בחלב ומערבבים הכל ביחד מוסיפים לתערובת הגבינות
  • מוסיפים פלפל שחור ומעט מלח
  • מוסיפים קמח ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
  • מוציאים את תבנית הקיש מהמקרר ויוצקים את המלית על הבצק
  • אפשר לחתוך עיגולים או לבבות מהבצק ולקשט את הקיש מסביב
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הקיש ואופים כארבעים דקות עד שהבצק משחים. בתיאבון!
Keyword קיש גבינות שנשארו במקרר