לתחתית הבצק הפריך אפשר לקנות בצק פריך מלוח מוכן או להכין לבד
להכנת בצק פריך
1 כוסקמח
100גרםחמאה
1בחצה
רבעכפיתמלח
3כפותמים קרים
מילוי
250מלשמנת מתוקה
100גרםקשקבל
100גרםגבינה צהובה
50גרםפרמזן
2ביצים
חציכוסחלב
חציכפיתפלפל שחור גרוס
2כפותקמח
Instructions
מכינים את הבצק הפריך. שמים את כל המצרכים במעבד מזון אחרי שהבצק נעשה פירורי, מוציאים מגבשים לכדור ומכניסים למקרר לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים ומרדדים בין שני ניירות אפייה ומניחים על תבנית הקיש ולמקרר בזמן שמכינים את המילוי
או - מפשירים בצק פריך מלוח קפוא חותכים ומצפים את תבנית הקיש
מכינים את המלית, יוצקים לקערה את השמנת המתוקה ומוסיפים את כל הגבינות מגורדות דק,
טורפים ביצים בחלב ומערבבים הכל ביחד מוסיפים לתערובת הגבינות
מוסיפים פלפל שחור ומעט מלח
מוסיפים קמח ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
מוציאים את תבנית הקיש מהמקרר ויוצקים את המלית על הבצק
אפשר לחתוך עיגולים או לבבות מהבצק ולקשט את הקיש מסביב
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הקיש ואופים כארבעים דקות עד שהבצק משחים. בתיאבון!