Go Back Email Link
קפרזה שוקולד כשר לפסח פרווה

קפרזה שוקולד כשר לפסח פרווה

סוויט דולי
קפרזה שוקולד כשר לפסח פרווה עוגה ללא טיפת גלוטן רכה ונהדרת
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים ללא גלוטן
Cuisine מטבח איטלקי

Ingredients
  

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם נטורינה
  • 150 גרם שקדים טחונים דק
  • אבקת סוכר לפיזור מעל

Instructions
 

  • מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  • ממיסים במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד עם הנטורינה לנוזל אחיד.
  • בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומקציפים לקצף בהיר ויציב
  • לא נוגעים במיקסר חמש דקות לפחות עד שהקצף נעשה בהיר ורק אז מוסיפים חצי כוס סוכר
  • ולא בבית אחת, בפעמיים. מוסיפים גם את סוכר הוניל ומקציפים עד שהקצף ממש בטון.
  • מעבירים את הקצף הלבן לקערה אחרת ובאותה קערה, כן-כן לא צריך לרחוץשמים את החלמונים עם חצי כוס סוכר ומקציפים לקצף תפוח ובהיר.
  • כשהקצף בהיר ותפוח, עוצרים את המיקסר, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הברנדי והשקדים ומערבבים לעיסה אחידה
  • את החלבונים שהקצפנו קודם, מעבירים בזהירות לתבנית עם החלמונים,בפעמיים לא בבת אחת ומערבבים לבלילה אחידה.
  • משמנים תבנית, שמים בדפנות נייר אפייה ומשמנים ויוצקים את הבלילה לתבנית
  • בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, טורבו, אופים את העוגה כחמישים דקות
  • אם היא נסדקת מעט סימן שהיא מוכנה
  • מוציאים מהתנור, נותנים לה להתקרר ולא נוגעים
  • כשהעוגה קרה, מפזרים אבקת סוכר וחותכים חתיכה, ועוד חתיכה ועוד חתיכהושמחים שפסח הגיע וזכינו בעוגה כל כך טעימה!
  • חג שמח וכשר אהובות ואהובים!
Keyword קפרזה שוקולד כשר לפסח פרווה