Go Back Email Link
קציצות בשר עם מנגולד טעימות אש!

קציצות בשר עם מנגולד טעימות אש!

סוויט דולי
קציצות בשר עם מנגולד טעימות אש!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 48 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 6 עלי מנגולד
  • 250 גרם בשר הודו אדום
  • 250 גרם חזה הודו
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום

לרוטב

  • הגבעולים הלבנים של המנגולד
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים

Instructions
 

  • שוטפים היטב את עלי המנגולד
  • מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים
  • את העלים הירוקים קוצצים דק
  • בקערה מערבבים את הבשר עם עלי המנגולד הקצוצים
  • מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ושום כתוש ומערבבים
  • יוצרים קציצות ומטגנים אותם קלות.
  • את הגבעולים הלבנים חותכים לחצאים
  • הדקדקניות שבינינו יכולות לקלף משני צידי העלים את ה"חוטים" שמסביב לעלים
  • בסיר מטגנים שיני שום עם מעט שמן מערבבים ומשגיחים שהשום לא ישרף
  • לרפד את התחתית הסיר עם גבעולי המנגולד ומדי פעם לערבב כדי שגם הגבעולים הלבנים יטגנו
  • להניח את הקציצות על מצע הגבעולים הלבנים
  • להוסיף את המים מלח פלפל ואת מיץ הלימון ולהביא לרתיחה
  • להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כארבעים דקות
  • לפתוח את הסיר, לטעום את הרוטב ולראות אם צריך לשפר טעמים
  • וכשהילדים באים, הם אוכלים את הקציצות ישר מהסיר. בתיאבון.
Keyword קציצות בשר עם מנגולד טעימות אש!