שוטפים היטב את עלי המנגולד
מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים
את העלים הירוקים קוצצים דק
בקערה מערבבים את הבשר עם עלי המנגולד הקצוצים
מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ושום כתוש ומערבבים
יוצרים קציצות ומטגנים אותם קלות.
את הגבעולים הלבנים חותכים לחצאים
הדקדקניות שבינינו יכולות לקלף משני צידי העלים את ה"חוטים" שמסביב לעלים
בסיר מטגנים שיני שום עם מעט שמן מערבבים ומשגיחים שהשום לא ישרף
לרפד את התחתית הסיר עם גבעולי המנגולד ומדי פעם לערבב כדי שגם הגבעולים הלבנים יטגנו
להניח את הקציצות על מצע הגבעולים הלבנים
להוסיף את המים מלח פלפל ואת מיץ הלימון ולהביא לרתיחה
להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כארבעים דקות
לפתוח את הסיר, לטעום את הרוטב ולראות אם צריך לשפר טעמים
וכשהילדים באים, הם אוכלים את הקציצות ישר מהסיר. בתיאבון.