קציצות בשר ומנגולד טעימות אש! הסיר הכי טעים שתכינו.
אחותי ארחה את הילדים לארוחה, התקשרתי לשאול מה היא מכינה.
"את הסיר שאורי אוהב" והמשיכה לדבר. הפסקתי אותה.
"הוא מוכן??" שאלתי
"על האש" אמרה
"אני בדרך" הודעתי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ
ובתמונה, אתם רואים אותי אוכלת מהסיר את הקציצות. זה שיש רווח שם עם רוטב, כי כמובן לא הסתפקתי בקציצה אחת. ואו! איזה סיר מטורף.
קציצות שאחותי ערבבה עם מנגולד, טיגנה קלות, והניחה על מצע גבעולי המנגולד. מבשלים את כל התענוג הזה לאט לאט, הטעמים נספגים וזה פשוט סיר מופלא!
דודה שלי אסתר זכרונה לברכה, לימדה אותי להכין את הסיר הטעים הזה שלב אחרי שלב. גדלנו על טעם הקציצות האלה וזה מעדן של ממש. תנסו פעם ותראו כמה טעים.
לרכישה
מארז להכנות טורטיה אכילה בתנור
סט קערות להכנת טורטיה אכילה
רוצים לקנות 4 קערות להכנת טורטיה בהנחה? בבקשה
מחפשים עוד מתכונים לעוף?
מתכונים לעוף
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קציצות בשר עם מנגולד טעימות אש!
קציצות בשר עם מנגולד טעימות אש!
קציצות בשר עם מנגולד טעימות אש!
סוויט דוליIngredients
- 6 עלי מנגולד
- 250 גרם בשר הודו אדום
- 250 גרם חזה הודו
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום
לרוטב
- הגבעולים הלבנים של המנגולד
- 10 שיני שום פרוסות
- 5 כפות שמן
- 1 כוס מים
- מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים
Instructions
- שוטפים היטב את עלי המנגולד
- מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים
- את העלים הירוקים קוצצים דק
- בקערה מערבבים את הבשר עם עלי המנגולד הקצוצים
- מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ושום כתוש ומערבבים
- יוצרים קציצות ומטגנים אותם קלות.
- את הגבעולים הלבנים חותכים לחצאים
- הדקדקניות שבינינו יכולות לקלף משני צידי העלים את ה"חוטים" שמסביב לעלים
- בסיר מטגנים שיני שום עם מעט שמן מערבבים ומשגיחים שהשום לא ישרף
- לרפד את התחתית הסיר עם גבעולי המנגולד ומדי פעם לערבב כדי שגם הגבעולים הלבנים יטגנו
- להניח את הקציצות על מצע הגבעולים הלבנים
- להוסיף את המים מלח פלפל ואת מיץ הלימון ולהביא לרתיחה
- להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כארבעים דקות
- לפתוח את הסיר, לטעום את הרוטב ולראות אם צריך לשפר טעמים
- וכשהילדים באים, הם אוכלים את הקציצות ישר מהסיר. בתיאבון.