מתחילים עם הפשרת הדגים.
יוצקים עליהם מיץ לימון ומלח גרוס ומשרים כעשר דקות-רבע שעה.
שוטפים את הדגים, טוחנים את הדגים עם העור.
בזמן הטחינה, מוסיפים את הפטרוזיליה בצל ושום וטוחנים לסרוגין.
קצת דגים, קצת פטרוזיליה בצל ושום ושוב הדגים.
לאחר הטחינה מוסיפים ביצים ופרורי לחם מלח ופלפל לטעם
מערבבים ושמים במקרר לחצי שעה.
בזמן שהקציצות במקרר מכינים את הרוטב,
בסיר רחב שוליים/סוטאג' יוצקים את השמן מוסיפים הבצל ומטגנים הבצל.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים במהירות את השום שלא יחרך
מוסיפים את הפלפלים לסיר וממשיכים לאדות ולטגן עד שהפלפלים מתרככים.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מצמצים את הרוטב.
הרוטב מחכה לקציצות הדגים.
מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות ושמים ברוטב שמבעבע ומבשלים עוד כעשרים דקות גג!
אחותי אחרי כעשר דקות הופכת את הקציצות ונותנת להן להמשיך להתבשל.
תכינו את החלה זו הולכת להיות ארוחה נפלאה!