Go Back Email Link
קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

קציצות דגים ברוטב עגבניות

סוויט דולי
 קציצות דגים ברוטב עגבניות סיר מלא בטעמים
 
Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Course מתכונים לדגים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם דג נסיכת הנילוס
  • 500 גרם פילה אמנון
  • 1 בצל
  • 2 ביצים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 5 כפות פרורי לחם / קמח מצה בפסח

לרוטב

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 10 שיני שום
  • 1 כף פפריקה אדומה

Instructions
 

  • מתחילים עם הפשרת הדגים.
  • יוצקים עליהם מיץ לימון ומלח גרוס ומשרים כעשר דקות-רבע שעה.
  • שוטפים את הדגים, טוחנים את הדגים עם העור.
  • בזמן הטחינה, מוסיפים את הפטרוזיליה בצל ושום וטוחנים לסרוגין.
  • קצת דגים, קצת פטרוזיליה בצל ושום ושוב הדגים.
  • לאחר הטחינה מוסיפים ביצים ופרורי לחם מלח ופלפל לטעם
  • מערבבים ושמים במקרר לחצי שעה.
  • בזמן שהקציצות במקרר מכינים את הרוטב,
  • בסיר רחב שוליים/סוטאג' יוצקים את השמן מוסיפים הבצל ומטגנים הבצל.
  • מוסיפים את שיני השום ומטגנים במהירות את השום שלא יחרך
  • מוסיפים את הפלפלים לסיר וממשיכים לאדות ולטגן עד שהפלפלים מתרככים.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מצמצים את הרוטב.
  • הרוטב מחכה לקציצות הדגים.
  • מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות ושמים ברוטב שמבעבע ומבשלים עוד כעשרים דקות גג!
  • אחותי אחרי כעשר דקות הופכת את הקציצות ונותנת להן להמשיך להתבשל.
  • תכינו את החלה זו הולכת להיות ארוחה נפלאה!
Keyword קציצות דגים ברוטב עגבניות