קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות.
אם תגידו לי קציצות דגים יש לי זכרון מאד חזק מאד לא נעים שאני לא יכולה לשכוח.
לא זוכרת בת כמה הייתי אבל זה כנראה היה בגן
הגישו לנו ארוחת צהרים ונתנו לנו קציצות דגים.
ביס אחד מהקציצה הבהיר לי שאני לא יכולה להמשיך
דחפתי את הצלחת ממני ואמרתי לגננת שאני לא אוכלת את זה.
"אין דבר כזה לא אוכלת, עד שאת לא מסיימת את לא קמה מהכסא"
זמנים של פעם.
אני זוכרת שישבתי המון זמן על הספסל הצלחת מולי,
כל הילדים כבר מזמן קמו ואני לא מסוגלת לגעת בקציצה.
לא זוכרת איך זה הסתיים אבל זה הזיכרון הנורא שיש לי מקציצות דגים.
שנים לא נוגעת בהן.
השבוע התקשרה אחותי
"את חייבת לבוא הכנתי קציצות דגים את מתה"
"לא נוגעת בקציצות דגים"
"באלה את תגעי"
אם מציעים לי לבוא לצלם דברים מוכנים, אני רצה במיוחד אם זה קציצות דגים שאני לא משתגעת עליהם.
אבל!! הפתעה!!
באתי עם המצלמה, צילמתי, נגעתי קצת, טעמתי ונגעתי ועוד פעם טעמתי קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות עם החלה
ועוד קצת חלה ועוד קצת קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות
וכן. מזל שאחותי עזרה לי להשתחרר מהזכרון ההוא.
אם אתם רוצים מתכון אחרי לדג מופלא – דג סלמון בתנור
הנה עוד מתכון נהדר
טונה אדומה ברוטב עגבניות
דג טונה אדומה ברוטב עגבניות חריף, תכינו את הלחם. והרבה!
לעוד מתכונים של דגים לחצו כאן – מתכונים לדגים
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו17 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קציצות דגים ברוטב עגבניות

קציצות דגים ברוטב עגבניות
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם דג נסיכת הנילוס
- 500 גרם פילה אמנון
- 1 בצל
- 2 ביצים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 5 כפות פרורי לחם / קמח מצה בפסח
לרוטב
- 3 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- 10 שיני שום
- 1 כף פפריקה אדומה
Instructions
- מתחילים עם הפשרת הדגים.
- יוצקים עליהם מיץ לימון ומלח גרוס ומשרים כעשר דקות-רבע שעה.
- שוטפים את הדגים, טוחנים את הדגים עם העור.
- בזמן הטחינה, מוסיפים את הפטרוזיליה בצל ושום וטוחנים לסרוגין.
- קצת דגים, קצת פטרוזיליה בצל ושום ושוב הדגים.
- לאחר הטחינה מוסיפים ביצים ופרורי לחם מלח ופלפל לטעם
- מערבבים ושמים במקרר לחצי שעה.
- בזמן שהקציצות במקרר מכינים את הרוטב,
- בסיר רחב שוליים/סוטאג' יוצקים את השמן מוסיפים הבצל ומטגנים הבצל.
- מוסיפים את שיני השום ומטגנים במהירות את השום שלא יחרך
- מוסיפים את הפלפלים לסיר וממשיכים לאדות ולטגן עד שהפלפלים מתרככים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מצמצים את הרוטב.
- הרוטב מחכה לקציצות הדגים.
- מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות ושמים ברוטב שמבעבע ומבשלים עוד כעשרים דקות גג!
- אחותי אחרי כעשר דקות הופכת את הקציצות ונותנת להן להמשיך להתבשל.
- תכינו את החלה זו הולכת להיות ארוחה נפלאה!
שלום דולי,
מתכון נפלא🙏
אבל למה להשתמש בדג מורעל ולא בריא כמו נסיכת הנילוס?
הדג הזה מגודל במים עם רמת זיהום גבוהה של כל מיני מתכות ושאריות שלהן ולמרות מחירו הנמוך וטעמו הנעים, ממש לא מומלץ!
תודה
תודה רבה על ההערה.