Go Back Email Link
קציצות עם סלרי ברוטב עגבניות

קציצות עם סלרי ברוטב עגבניות

סוויט דולי
קציצות עם סלרי ברוטב עגבניות תבשיל מושלם לחג
Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 40 minutes
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 3 כפות רסק עגבניות מרוכז
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 2 כוסות מים
  • 2 ראשים סלרי - הלבן
  • 3 עגבניות
  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 וחצי כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 וחצי כפית בהרט
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • שמן לטיגון הקציצות
  • 2 כוסות עלי סלרי ירוקים שטופים

Instructions
 

  • לסיר רחב יוצקים שמן ומוסיפים קוביות בצל ומטגנים מספר דקות
  • כשהבצל שחום מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים
  • מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור ושיני שום ומביאים לרתיחה
  • בינתיים קולפים את ראשי הסלרי ומנקים אותם היטב
  • פורסים לפרוסות דקות
  • את העגבניות גם פורסים לפרוסות עגולות
  • כשהרוטב רתח, מנמיכים את האש ומוסיפים את פרוסות הסלרי בתחתית אחד אחרי השני
  • על הסלרי מניחים את פרוסות העגבניה ושמים את הסיר בצד
  • מערבבים את הבשר הטחון עם כל התבלינים והביצה לעיסה אחידה
  • יוצקים שמן לסיר ומטגנים את הקציצות אבל לא היטב, מטגנים מצד אחד ומצד שני ומוציאים
  • לא מטגנים את הקציצות ממש כי הן עוברות להתבשל ברוטב האדום
  • מעבירים את הקציצו המטוגנות לסיר עם רוטב העגבניות
  • מסדרים את הקציצות מסביב ובתוך הסיר, כשהן מונחות בעצם על הסלרי והעגבניה
  • מוסיפים מעל את עלי הסלרי ותוסיפו המון, זה יוסיף המון טעם
  • מביאים את הסיר לרתיחה, לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה על אש נמוכה
  • ניתן להכין את התבשיל יום או יומיים לפני ולחמם ביום ההגשה. בתיאבון!
Keyword קציצות עם סלרי ברוטב עגבניות