לסיר רחב יוצקים שמן ומוסיפים קוביות בצל ומטגנים מספר דקות
כשהבצל שחום מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים
מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור ושיני שום ומביאים לרתיחה
בינתיים קולפים את ראשי הסלרי ומנקים אותם היטב
פורסים לפרוסות דקות
את העגבניות גם פורסים לפרוסות עגולות
כשהרוטב רתח, מנמיכים את האש ומוסיפים את פרוסות הסלרי בתחתית אחד אחרי השני
על הסלרי מניחים את פרוסות העגבניה ושמים את הסיר בצד
מערבבים את הבשר הטחון עם כל התבלינים והביצה לעיסה אחידה
יוצקים שמן לסיר ומטגנים את הקציצות אבל לא היטב, מטגנים מצד אחד ומצד שני ומוציאים
לא מטגנים את הקציצות ממש כי הן עוברות להתבשל ברוטב האדום
מעבירים את הקציצו המטוגנות לסיר עם רוטב העגבניות
מסדרים את הקציצות מסביב ובתוך הסיר, כשהן מונחות בעצם על הסלרי והעגבניה
מוסיפים מעל את עלי הסלרי ותוסיפו המון, זה יוסיף המון טעם
מביאים את הסיר לרתיחה, לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה על אש נמוכה
ניתן להכין את התבשיל יום או יומיים לפני ולחמם ביום ההגשה. בתיאבון!