קציצות עם סלרי ברוטב עגבניות תבשיל נפלא לליל הסדר, עם המון סלרי או כרפס שמתאים לארוחת החג, מנה טעימה אש!
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
הכנתי לכם סרטון איך הכנתי בדיוק
את ההשראה למתכון קבלתי מבן דודי, יעקב חנוכה, שהתייעצתי איתו לגבי מתכונים לפסח ואמר לי שבפסח אמא שלו היתה מכינה מתכונים עם סלרי, שזה גם מתאים לרוח החג וגם כי ראשי הסלרי לקראת פסח, עדינים. ובאמת, אמא שלי לליל-הסדר היתה מכינה קציצות בשר עטופות בעלי הסלרי, עוד לא הגעתי לשם, אבל הכנתי מאכל עם המון סלרי שיצא נפלא.
לרוטב עגבניות סמיך וטעים הוספתי פרוסות סלרי מסביב לסיר
על הסלרי הנחתי פרוסות עגבניה
טיגנתי קציצות, חצי טיגון והוספתי לסיר להתבשל ברוטב הסמיך והטעים
פיזרתי על הקציצות המון עלי סלרי שטופים
בסרטון למעלה תוכלו לראות שלב אחרי שלב איך הכנתי את התבשיל
יצא תבשיל אש!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן33– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
תגישו את המנה עם פרוסות סלרי, עליה פרוסת עגבניה וקציצה
עם עלי סלרי – מעדן אמיתי!
סט מושלם לפסח הגיע לסוויט דולי
בשענה שעברה הכנתי לפסח סלרי ממולא בשר תוכלו לראות כאן איך הכנתי
מחפשים עוד מתכונים לפסח? בבקשה
מתכונים לפסח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
קציצות עם סלרי ברוטב עגבניות
קציצות עם סלרי ברוטב עגבניות
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 3 כפות רסק עגבניות מרוכז
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 5 שיני שום פרוסות
- 2 כוסות מים
- 2 ראשים סלרי - הלבן
- 3 עגבניות
- 1 קילו בשר טחון
- 1 ביצה
- 1 וחצי כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- 1 וחצי כפית בהרט
- 1 כפית ראס אל חנות
- שמן לטיגון הקציצות
- 2 כוסות עלי סלרי ירוקים שטופים
Instructions
- לסיר רחב יוצקים שמן ומוסיפים קוביות בצל ומטגנים מספר דקות
- כשהבצל שחום מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים
- מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור ושיני שום ומביאים לרתיחה
- בינתיים קולפים את ראשי הסלרי ומנקים אותם היטב
- פורסים לפרוסות דקות
- את העגבניות גם פורסים לפרוסות עגולות
- כשהרוטב רתח, מנמיכים את האש ומוסיפים את פרוסות הסלרי בתחתית אחד אחרי השני
- על הסלרי מניחים את פרוסות העגבניה ושמים את הסיר בצד
- מערבבים את הבשר הטחון עם כל התבלינים והביצה לעיסה אחידה
- יוצקים שמן לסיר ומטגנים את הקציצות אבל לא היטב, מטגנים מצד אחד ומצד שני ומוציאים
- לא מטגנים את הקציצות ממש כי הן עוברות להתבשל ברוטב האדום
- מעבירים את הקציצו המטוגנות לסיר עם רוטב העגבניות
- מסדרים את הקציצות מסביב ובתוך הסיר, כשהן מונחות בעצם על הסלרי והעגבניה
- מוסיפים מעל את עלי הסלרי ותוסיפו המון, זה יוסיף המון טעם
- מביאים את הסיר לרתיחה, לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה על אש נמוכה
- ניתן להכין את התבשיל יום או יומיים לפני ולחמם ביום ההגשה. בתיאבון!