Go Back Email Link
קציצות ערוק עם עוף

קציצות ערוק עם עוף

סוויט דולי
קציצות ערוק עם בשר קציצות ירק עירקיות
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 minute
Course קציצות ערוק עם עוף
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 2 חבילות חבילות פטרוזיליה מהסופר (חבילות ארוזות)
  • 1 בצל
  • 3 תפוחי אדמה
  • 250 גרם עוף טחון
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס כוסברה – למי שאוהב
  • שמן לטיגון

Instructions
 

  • שוטפים היטב את הפטרוזיליה וקוצצים דק דק.
    אם עובדים עם מעבד מזון עוד יותר טוב, מכניסים למעבד שני סיבובים ויש לנו פטרוזיליה קצוצה.
  • את הבצל גם טוחנים במעבד מזון וטוחנים גם את תפוחי האדמה.
  • אם אין לכם מעבד מזון קוצצים את הבצל דק דק ואת תפוחי האדמה מגרדים במגרדת. את תפוחי האדמה סוחטים מהמים ומעבירים לקערה,
  • מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, אם אתם רוצים גם כוסברה זה השלב שמוסיפים הכל,
  • בשר עוף טחון, ביצים, מלח, פלפל שחור, כורכום, ומערבבים הכל ביחד. מוסיפים גם את פרורי הלחם ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מחממים מחבת ויוצקים שמן ומחממים השמן שיהיה חם. יוצרים לביבות, שמים בשמן, מטגנים ואחרי כמה דקות הופכים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

לגירסת אפייה

  • משמנים נייר אפיה, מרססים עם ספריי שמן, שמים את הלביבות אחת אחרי השניה ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כרבע שעה מכל צד.

לגירסת ללא גלוטן

  • תשתמשו בקמח קונדיטור או קורנפלור.
  • תהנו אהובות ואהובים ושיהיה חנוכה טעים!
Keyword לביבות