קציצות ערוק עם עוף, הן קציצות ירק עירקיות.
בשנה שעברה כששכבתי על ספת הקוסמטיקאית הנהדרת שלי,
היא סיפרה לי שאצלה בבית אוכלים ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות.
הכנתי את הלביבות אולם בלי העוף.
לפני שבוע מישהי שאלה אותי כמה עוף לשים בקציצות הערוק,
הטעם הנהדר שלהן עלה לי בפה ורצתי להכין.
אפרת אמרה לי שאמא שלה שתהייה בגן-עדן, נהגה לשים קוביות חזה עוף,
אני הלכתי על הצד הבטוח, כדי שהילדים הקטנים לא ירגישו,
ושמתי בשר עוף טחון.
תשמעו, יצא פצצה! מה-זה טעים!
שמתי את תפוחי האדמה והבצל במעבד מזון,
טחנתי דק-דק, אפשר גם לגרד כמובן על פומפיה
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מערבבים הכל ביחד ויש לכם
קציצות ערוק משובחות!
אני טיגנתי אולם אפשר בהחלט לאפות.
סידרתי לכם את כל הגירסאות למטה.
עוד מתכונים לעוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף
לעוד מתכונים של לביבות רק לחצו כאן
עשרה מתכונים לביבות לחנוכה
עוד מתכונים לחנוכה תמצאו כאן
מתכונים לחנוכה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו9 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
קציצות ערוק עם עוף
קציצות ערוק עם עוף
סוויט דוליIngredients
- 2 חבילות חבילות פטרוזיליה מהסופר (חבילות ארוזות)
- 1 בצל
- 3 תפוחי אדמה
- 250 גרם עוף טחון
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כוס כוסברה – למי שאוהב
- שמן לטיגון
Instructions
- שוטפים היטב את הפטרוזיליה וקוצצים דק דק.אם עובדים עם מעבד מזון עוד יותר טוב, מכניסים למעבד שני סיבובים ויש לנו פטרוזיליה קצוצה.
- את הבצל גם טוחנים במעבד מזון וטוחנים גם את תפוחי האדמה.
- אם אין לכם מעבד מזון קוצצים את הבצל דק דק ואת תפוחי האדמה מגרדים במגרדת. את תפוחי האדמה סוחטים מהמים ומעבירים לקערה,
- מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, אם אתם רוצים גם כוסברה זה השלב שמוסיפים הכל,
- בשר עוף טחון, ביצים, מלח, פלפל שחור, כורכום, ומערבבים הכל ביחד. מוסיפים גם את פרורי הלחם ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים מחבת ויוצקים שמן ומחממים השמן שיהיה חם. יוצרים לביבות, שמים בשמן, מטגנים ואחרי כמה דקות הופכים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
לגירסת אפייה
- משמנים נייר אפיה, מרססים עם ספריי שמן, שמים את הלביבות אחת אחרי השניה ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כרבע שעה מכל צד.
לגירסת ללא גלוטן
- תשתמשו בקמח קונדיטור או קורנפלור.
- תהנו אהובות ואהובים ושיהיה חנוכה טעים!
מה צריך לקציצות ערוק עם עוף ?
2 חבילות פטרוזיליה מהסופר (חבילות ארוזות)
1 בצל
3 תפוחי אדמה בינוניים
250 גרם עוף טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית כורכום
2 ביצים
כחצי כוס פירורי לחם
כוס כוסברה – למי שאוהב
שמן לטיגון
איך מכינים קציצות ערוק עם עוף ?
שוטפים היטב את הפטרוזיליה וקוצצים דק דק.
אם עובדים עם מעבד מזון עוד יותר טוב, מכניסים למעבד שני סיבובים ויש לנו פטרוזיליה קצוצה.
את הבצל גם טוחנים במעבד מזון וטוחנים גם את תפוחי האדמה.
אם אין לכם מעבד מזון קוצצים את הבצל דק דק ואת תפוחי האדמה מגרדים במגרדת.
את תפוחי האדמה סוחטים מהמים ומעבירים לקערה,
מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, אם אתם רוצים גם כוסברה זה השלב שמוסיפים הכל,
בשר עוף טחון, ביצים, מלח, פלפל שחור, כורכום, ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים גם את פרורי הלחם ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים מחבת ויוצקים שמן ומחממים השמן שיהיה חם.
יוצרים לביבות, שמים בשמן, מטגנים ואחרי כמה דקות הופכים
ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
לגירסת אפייה
משמנים נייר אפיה, מרססים עם ספריי שמן,
שמים את הלביבות אחת אחרי השניה ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות
אופים כרבע שעה מכל צד.
לגירסת ללא גלוטן
תשתמשו בקמח קונדיטור או קורנפלור.
תהנו אהובות ואהובים ושיהיה חנוכה טעים!