ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות.
הייתי אצל הקוסמטיקאית שלי, שכובה על המיטה עם מסכת זהב על הפנים,
לי אסור להוציא מילה, אבל היא העלתה זכרונות איך ביום שישי, בלי הודעה מוקדמת,
היו כולם נוחתים אצל אמא שלה, כל הילדים והנכדים והמטבח מלא בסירים ורק תאכלו.
"עד היום אני מנסה להגיע לטעמים שלה ולא מצליחה, למשל קציצות ערוק כשאני מכינה,
אלי תמיד אומר לי, הקציצות ערוק של אמא שלך יותר טעימות"
טוב, כשמדברים איתי על אוכל אני כבר לא יכולה לשתוק.
"מה אמרת? ערוק??"
וזהו. ברור לכם שמאותו הרגע עד שלא הסבירה לי בדקדקנות איך מכינים,
ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות, לא מסכה ולא דממה.
ולכן לכבוד חנוכה יש לי בשבילכם את הלביבות ההורסות בטעמן
ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות אש!
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו24 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אפרת המהממת הסבירה לי שאמא שלה היתה משלבת במתכון
חתיכות זעירות של עוף אותם היתה מערבבת בבלילה
וככה היו הילדים גם אוכלים עוף כשהם לא יודעים את זה בכלל.
מודה ומתוודה קניתי מלא ירק אבל החלטתי לוותר על העוף.
אפשר להוסיף גם כוסברה לירק, בגלל שאצלי שתיים לא נוגעות בכוסברה, ויתרתי.
הנה מה שהכנתי לקערה להכנת
ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות.
עכשיו תשאלו, דוּלי, למה הבצל ותפוחי האדמה יש לכם עלים ירוקים?
כי אחרי שטחנתי את הפטרוזיליה במעבד מזון לא ניקיתי אותו וטחנתי את הבצל,
ואחרי שטחנתי את הבצל, טחנתי את תפוחי האדמה,
כי הרי בקערה הכל מתערבב, אז למה להתאמץ?
מערבבים הכל ביחד ומטגנים.
לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות
לעוד מתכונים של לביבות רק לחצו כאן
מתכונים ללביבות
עוד מתכונים לחנוכה תמצאו כאן
מתכונים לחנוכה
ותודה לנחום ששלח תמונה ששימחה אותי מאד!
ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות

ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות
סוויט דוליIngredients
- 2 חבילות חבילות פטרוזיליה מהסופר (חבילות ארוזות)
- 1 בצל
- 3 תפוחי אדמה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית כורכום
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח רגיל – אם הקציצות לא מתאחדות אפשר להוסיף עוד כף או שתיים
- 1 כוס כוסברה קצוצה אם רוצים
- שמן לטיגון
Instructions
- שוטפים היטב את הפטרוזיליה וקוצצים דק דק. אם עובדים עם מעבד מזון עוד יותר טוב, מכניסים למעבד שני סיבובים ויש לנו פטרוזיליה קצוצה.
- את הבצל גם טוחנים במעבד מזון וטוחנים גם את תפוחי האדמה. אם אין לכם מעבד מזון קוצצים את הבצל דק דק ואת תפוחי האדמה מגרדים במגרדת.
- את תפוחי האדמה סוחטים מהמים ומעבירים לקערה, מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, אם אתם רוצים גם כוסברה זה השלב שמוסיפים הכל,ביצים, מלח, פלפל שחור, כורכום, ומערבבים הכל ביחד. תוסיפו את הקמח ותערבבו הכל ביחד לתערובת אחידה.
- אם הקציצות לא מתאחדות תוסיפו עוד קצת קמח.
- מחממים מחבת ויוצקים שמן ומחממים השמן שיהיה חם. יוצרים לביבות, שמים בשמן, מטגנים ואחרי כמה דקות הופכים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
לגירסת אפייה
- משמנים נייר אפיה, מרססים עם ספריי שמן, שמים את הלביבות אחת אחרי השניה ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כרבע שעה מכל צד.
לגירסת ללא גלוטן
- תשתמשו בקמח קונדיטור או קורנפלור.
לגירסה טבעונית
- ותרו על הביצים, תוסיפו קמח אבל פחות מחצי כוס עד שהקציצות יתאחדו.
- תהנו אהובות ואהובים ושיהיה חנוכה טעים!
מה צריך לערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות?
2 חבילות פטרוזיליה מהסופר (חבילות ארוזות)
1 בצל
3 תפוחי אדמה בינוניים
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית כורכום
2 ביצים
כחצי כוס קמח רגיל – אם הקציצות לא מתאחדות אפשר להוסיף עוד כף או שתיים
שמן לטיגון
איך מכינים ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות?
שוטפים היטב את הפטרוזיליה וקוצצים דק דק.
אם עובדים עם מעבד מזון עוד יותר טוב, מכניסים למעבד שני סיבובים ויש לנו פטרוזיליה קצוצה.
את הבצל גם טוחנים במעבד מזון וטוחנים גם את תפוחי האדמה.
אם אין לכם מעבד מזון קוצצים את הבצל דק דק ואת תפוחי האדמה מגרדים במגרדת.
את תפוחי האדמה סוחטים מהמים ומעבירים לקערה,
מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, אם אתם רוצים גם כוסברה זה השלב שמוסיפים הכל,
ביצים, מלח, פלפל שחור, כורכום, ומערבבים הכל ביחד.
תוסיפו את הקמח ותערבבו הכל ביחד לתערובת אחידה.
אם הקציצות לא מתאחדות תוסיפו עוד קצת קמח.
מחממים מחבת ויוצקים שמן ומחממים השמן שיהיה חם.
יוצרים לביבות, שמים בשמן, מטגנים ואחרי כמה דקות הופכים
ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
לגירסת אפייה
משמנים נייר אפיה, מרססים עם ספריי שמן,
שמים את הלביבות אחת אחרי השניה ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות
אופים כרבע שעה מכל צד.
לגירסת ללא גלוטן
תשתמשו בקמח קונדיטור או קורנפלור.
לגירסה טבעונית
ותרו על הביצים, תוסיפו קמח אבל פחות מחצי כוס עד שהקציצות יתאחדו.
תהנו אהובות ואהובים ושיהיה חנוכה טעים!