Go Back Email Link
קראמבל שזיפים בעשרים דקות

קראמבל שזיפים בעשרים דקות

סוויט דולי
קראמבל שזיפים בעשרים דקות פריך ומשגע
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לעוגות עם פירות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם שזיפים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • רבע כוס סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כף קורנפלור

קראמבל

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • חצי כוס קמח לבן
  • חצי כוס סוכר חום
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

Instructions
 

  • שוטפים את השזיפים, חוצים לחצי, מוציאים את הגלעין ופורסים לפרוסות דקות
  • שמים בקערה את השזיפים, מוסיפים סוכר, סוכר וניל, גרידת לימוןוברנדי ומערבבים
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה ומניחים בצד
  • מכינים את הקראמבל
  • שמים בקערה את החמאה, שקדים, סוכר וקמח ומערבבים לקבלת פירורים
  • משמנים תבנית ויוצקים פנימה את תערובת השזיפים
  • מפזרים מעל את פירורי הבצק/הקרמבל
  • מפזרים על פירורי הקראמבל את השקדים הפרוסים
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות כשהבצק למעלה משחים מוציאים
  • אמא'לה ואבאל'ה, לא מתאפקים ועם כף עושים פו פו וטועמים. הללויה!
  • אפשר לשים ליד קצפת או גלידה וניל ולהגיד תודה דולי על מתכון מצויין. שבת שלום.
Keyword קראמבל שזיפים בעשרים דקות