קראמבל שזיפים בעשרים דקות, הוא קינוח קלאסי וטעים להפליא, שיש כמה סיבות מצוינות להכין אותו:
נשארו לכם המון שזיפים במקרר ועוד רגע הם בדרך לפח? קניתם שזיפים והילדים והנכדים לא אוכלים? בואו תכינו קראמבל שזיפים שהוא אחד הקינוחים הקלים ביותר להכנה.
והשוס – טורפים אותי עם כף מהתבנית. הילדים עפו עליו. אפשר להוסיף ליד קצפת או גלידה וזה בכלל חלום! אוכלים חם, אפשר לאכול בטמפרטורת החדר, אפשר שאריות לשמור במקרר ולחמם אחרי זה, קינוח נפלא.
רוב הסיכויים שכל המרכיבים הדרושים לקראמבל שזיפים כבר נמצאים אצלכם במטבח: שזיפים, קמח, סוכר, חמאה וקצת תבלינים.
קראמבל שזיפים מתאים לכל אירוע, החל מארוחת ערב משפחתית ועד לאירוח חברים. הוא טעים חם, קר או בטמפרטורת החדר.
שילוב של פירות מתוקים ועסיסיים עם פירורי בצק פריכים הוא שילוב קלאסי וטעים להפליא. קראמבל שזיפים הוא קינוח מנחם ומפנק, שיעלה חיוך על פני כל מי שטועם ממנו.
בואו תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
קלות ההכנה שערורייתית. אין צורך במיקסר, הכל נעשה בקערה אחת, והיידה לתנור. הוא פשוט חלומי.
ורוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לעוגות עם פירות?
לוחצים כאן
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
קראמבל שזיפים הוא קינוח פשוט, טעים ובריא, שקל להכין ומתאים לכל אירוע. אם אתם מחפשים קינוח קל ומהיר להכנה, שיבטיח הצלחה, קראמבל שזיפים הוא הבחירה המושלמת עבורכם
קראמבל שזיפים בעשרים דקות
קראמבל שזיפים בעשרים דקות
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם שזיפים
- 2 שקיות סוכר וניל
- רבע כוס סוכר
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כף ברנדי
- 1 כף קורנפלור
קראמבל
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם שקדים טחונים
- חצי כוס קמח לבן
- חצי כוס סוכר חום
- 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
Instructions
- שוטפים את השזיפים, חוצים לחצי, מוציאים את הגלעין ופורסים לפרוסות דקות
- שמים בקערה את השזיפים, מוסיפים סוכר, סוכר וניל, גרידת לימוןוברנדי ומערבבים
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה ומניחים בצד
- מכינים את הקראמבל
- שמים בקערה את החמאה, שקדים, סוכר וקמח ומערבבים לקבלת פירורים
- משמנים תבנית ויוצקים פנימה את תערובת השזיפים
- מפזרים מעל את פירורי הבצק/הקרמבל
- מפזרים על פירורי הקראמבל את השקדים הפרוסים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות כשהבצק למעלה משחים מוציאים
- אמא'לה ואבאל'ה, לא מתאפקים ועם כף עושים פו פו וטועמים. הללויה!
- אפשר לשים ליד קצפת או גלידה וניל ולהגיד תודה דולי על מתכון מצויין. שבת שלום.