Go Back Email Link
עוגת קרם בוואריה מושלמת

קרם בוואריה בטעם של פעם

סוויט דולי
קרם בוואריה בטעם של פעם רכה ונימוחה בפה
Prep Time 40 minutes
Cook Time 4 hours
Total Time 4 hours 40 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות חלב
  • 24 גרם ג'לטין
  • רבע כוס חלב
  • 500 מל שמנת מתוקה להקצפה
  • 3 כפות סוכר

לקישוט

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר
  • 50 גרם אגוזים טחונים
  • רבע כוס שוקולד מומס

Instructions
 

  • מפרידים את החלבונים והחלמונים שמים חלמונים בקערה אחת וחלבונים בשנייה
  • מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר בפעימות קצרות לקבלת קצף בהיר ומוסיפים גם את תמצית הוניל
  • מקציפים את החלמונים בקערה נפרדת עם חצי כוס סוכר
  • שמים סיר על האש, יוצקים חלב ומחממים עד שהוא חם
  • ממיסים את הג'לטין ברבע כוס חלב ומוסיפים לסיר עם החלב
  • בזמן שהחלב מתבשל מערבבים את הג'לטין פנימה ומערבבים כל הזמן.
  • כשהחלב מתחמם, מערבבים קצת מתערובת החלב לתערובת החלמונים ומערבבים
  • ולאחר מכן מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך החלב.
  • מערבבים כל הזמן שלא יהיו גושים, התערובת אמורה להסמיך כמו פודינג עדין
  • לאחר שהבלילה הסמיכה, מעברים את הבלילה דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים
  • מקררים את הבלילה
  • עכשיו יש לנו קערה עם חלמונים וחלב ועוד קערה עם חלבונים מוקצפים
  • שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים לקצף בהיר ותפוח
  • שלוש קערות יש לנו ובשלב הזה מאחדים את כל התערובות ביחד
  • את תערובת החלמונים שקיררנו, מוציאים מהמקרר ומעבירים לקערה עם הקצפת
  • תעבירו בפעמיים-שלוש ומערבבים את שתי התערובות ביחד בבחישה עדינה
  • לוקחים חלק מתערובת החלבונים ומוסיפים לתערובת שלנו ומערבבים בעדינות
  • ככה מעבירים את כל התערובת ומקפלים בעדינות את החלבונים לתוך התערובת
  • ככה מעבירים את כל החלבונים לתערובת ויש לנו בלילה אחידה
  • הבאווריה שלנו מוכנה, מעבירים לתבנית, מיישרים את השכבה העליונה
  • ניילון נצמד ולמקרר לכמה שעות שתתייצב.
  • למחרת בבוקר, מקצפים שמנת מתוקה עם סוכר ומצפים את הקרם בוואריה שלנו
  • ממיסים מעט שוקולד ויוצקים על הבאווריה ומפזרים אגוזים טחונים מעל. מושלמת!
Keyword קרם בוואריה בטעם של פעם