מפרידים את החלבונים והחלמונים שמים חלמונים בקערה אחת וחלבונים בשנייה
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר בפעימות קצרות לקבלת קצף בהיר ומוסיפים גם את תמצית הוניל
מקציפים את החלמונים בקערה נפרדת עם חצי כוס סוכר
שמים סיר על האש, יוצקים חלב ומחממים עד שהוא חם
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס חלב ומוסיפים לסיר עם החלב
בזמן שהחלב מתבשל מערבבים את הג'לטין פנימה ומערבבים כל הזמן.
כשהחלב מתחמם, מערבבים קצת מתערובת החלב לתערובת החלמונים ומערבבים
ולאחר מכן מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך החלב.
מערבבים כל הזמן שלא יהיו גושים, התערובת אמורה להסמיך כמו פודינג עדין
לאחר שהבלילה הסמיכה, מעברים את הבלילה דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים
מקררים את הבלילה
עכשיו יש לנו קערה עם חלמונים וחלב ועוד קערה עם חלבונים מוקצפים
שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים לקצף בהיר ותפוח
שלוש קערות יש לנו ובשלב הזה מאחדים את כל התערובות ביחד
את תערובת החלמונים שקיררנו, מוציאים מהמקרר ומעבירים לקערה עם הקצפת
תעבירו בפעמיים-שלוש ומערבבים את שתי התערובות ביחד בבחישה עדינה
לוקחים חלק מתערובת החלבונים ומוסיפים לתערובת שלנו ומערבבים בעדינות
ככה מעבירים את כל התערובת ומקפלים בעדינות את החלבונים לתוך התערובת
ככה מעבירים את כל החלבונים לתערובת ויש לנו בלילה אחידה
הבאווריה שלנו מוכנה, מעבירים לתבנית, מיישרים את השכבה העליונה
ניילון נצמד ולמקרר לכמה שעות שתתייצב.
למחרת בבוקר, מקצפים שמנת מתוקה עם סוכר ומצפים את הקרם בוואריה שלנו
ממיסים מעט שוקולד ויוצקים על הבאווריה ומפזרים אגוזים טחונים מעל. מושלמת!