קרם בוואריה בטעם של פעם, חגיגה של טעמים ואמא'לה ואבא'לה כמה שזה טעים.
קרם בוואריה הכנתי כי פינטזתי עליה והנה תשמעו סיפור. הייתי נורא חולה לפני איזה חודש, כל הגוף כאב לי, בהתחלה חשבתי שזה קורונה עד שהגעתי לרופא והוא אמר לי שזו דלקת ריאות. מרוב שהגוף כאב, היה לי חם, היה לי קר, לי לא רציתי לאכול כלום וזה לא אופייני לי, וכל הזמן חלמתי כל הזמן על דברים קרירים שיעברו לי בגרון ויקררו לי את הגוף.
ככה נזכרתי בקרם בוואריה של פעם, שמכניסים כפית פנימה וזה רך רך וטעים טעים. נשבעת לכם – פינטזתי על הטעם. כשהבראתי ידעתי שזה מה שאני הולכת להכין. היה לי בקלסר של פעם מתכון בכתב יד, שחברה נתנה לי והחלטתי ללכת עליו. טוב, כמובן שהכל נתון לשינוים אצלי וככה הכנתי קרם בוואריה מהחלומות. רך, מחליק בפה, חלום!
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
בואו תראו איך הכנתי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
קרם בוואריה הוא שמו של קינוח קרמי ממקור צרפתי, הקרוי על שם מדינת בוואריה שבגרמניה. קינוח זה מבוסס על קינוח בווארי מסורתי העשוי מקרם המקורר בתבנית ונהפך על צלחת הגשה.בשנות ה-80 הקרם בוואריה היה להיט.
קרם בוואריה מכינים על ידי הפרדת ביצים, בישול החלמונים עם חלב ושמנת, הקצפת החלבונים וערבוב כל התערובות הכל ביחד. החיסרון היחידי, קצת כלים מלוכלכים, אבל עזבו שטויות, הטעם שווה הכל.
לא מתאמצים בלאכול קרם וואריה, \ה מחליק בגרון – יואו כמה שזה טעים! מודה, קצת קשה להפסיק לאכול.
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו90 כאן- מתכונים לווטצא'פ
אחרי שמכינים את הקרם בוואריה,
אני ציפיתי גם בשמנת מתוקה
וכמובן אי אפשר בלי שוקולד ואגוזים קצוצים


תמונה מושלמת שתראו את האווריריות של הקרם
עם שכבת הקצפת, השוקולד והאגוזים.
קרם בוואריה בטעם של פעם

קרם בוואריה בטעם של פעם
סוויט דוליIngredients
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות חלב
- 24 גרם ג'לטין
- רבע כוס חלב
- 500 מל שמנת מתוקה להקצפה
- 3 כפות סוכר
לקישוט
- 250 מל שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכר
- 50 גרם אגוזים טחונים
- רבע כוס שוקולד מומס
Instructions
- מפרידים את החלבונים והחלמונים שמים חלמונים בקערה אחת וחלבונים בשנייה
- מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר בפעימות קצרות לקבלת קצף בהיר
- מקציפים את החלמונים בקערה נפרדת עם חצי כוס סוכר
- שמים סיר על האש, יוצקים חלב ומחממים עד שהוא חם
- ממיסים את הג'לטין ברבע כוס חלב ומוסיפים לסיר עם החלב
- בזמן שהחלב מתבשל מערבבים את הג'לטין פנימה ומערבבים כל הזמן.
- כשהחלב מתחמם, מערבבים קצת מתערובת החלב לתערובת החלמונים ומערבבים
- ולאחר מכן מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך החלב.
- מערבבים כל הזמן שלא יהיו גושים, התערובת אמורה להסמיך כמו פודינג עדין
- לאחר שהבלילה הסמיכה, מעברים את הבלילה דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים
- מקררים את הבלילה
- עכשיו יש לנו קערה עם חלמונים וחלב ועוד קערה עם חלבונים מוקצפים
- שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים לקצף בהיר ותפוח
- שלוש קערות יש לנו ובשלב הזה מאחדים את כל התערובות ביחד
- את תערובת החלמונים שקיררנו, מוציאים מהמקרר ומעבירים לקערה עם הקצפת
- תעבירו בפעמיים-שלוש ומערבבים את שתי התערובות ביחד בבחישה עדינה
- לוקחים חלק מתערובת החלבונים ומוסיפים לתערובת שלנו ומערבבים בעדינות
- ככה מעבירים את כל התערובת ומקפלים בעדינות את החלבונים לתוך התערובת
- ככה מעבירים את כל החלבונים לתערובת ויש לנו בלילה אחידה
- הבאווריה שלנו מוכנה, מעבירים לתבנית, מיישרים את השכבה העליונה
- ניילון נצמד ולמקרר לכמה שעות שתתייצב.
- למחרת בבוקר, מקצפים שמנת מתוקה עם סוכר ומצפים את הקרם בוואריה שלנו
- ממיסים מעט שוקולד ויוצקים על הבאווריה ומפזרים אגוזים טחונים מעל. מושלמת!