Go Back Email Link
קרם ברולה

קרם ברולה מתכון קלאסי

סוויט דולי
קרם ברולה שמפתיע כמה קל להכין
Prep Time 20 minutes
Cook Time 27 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לקינוחים אישים
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 750 מל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 5 חלמונים
  • 1 מקל וניל או שקית סוכר וניל
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס סוכר חום - לפיזור על הברולה

Instructions
 

  • את מקל הוניל חוצים ושמים בשלמותו בסיר יחד עם השמנת והחלב ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה יש להסיר התערובת מהאש ולקרר.
  • להוציא את מקל הוניל מהתערובת.
  • בקערת מקסר להקציף החלמונים והסוכר עד לקבלת עיסה תפוחה בצבע בהיר
  • נותנים למיקסר לעבוד וכשתערובת החלב התקררה מוסיפים לאט לאט את החלב לקערת המיקסר
  • המיקסר על מהירות איטית בינונית
  • מוסיפים את החלב לקערת החלמונים עד שכל התערובת ביחד בבלילה אחידה
  • מעבירים את הקרם המוכן לקעריות הגשה
  • עכשיו שימו לב לדרך העבודה ככה יהיה לכם הכי קל
  • דרך העבודה חשובה כדי שלא לטלטל את התבנית עם המים
  • על משטח העבודה מניחים תבנית תנור.
  • בתבנית התנור פורסים מגבת ועל המגבת מניחים את קעריות הקרם ברולה.
  • את תבנית התנור עם הקעריות מכניסים לתוך התנור החם
  • מוזגים מים בזהירות לתבנית, כוס אחרי כוס, שהמגבות יתרטבו ובזהירות שהמים לא יחדרו לקעריות.
  • אפשר לשים במקום גם קוביות קרח.
  • אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות.
  • זה מוכן כשאתם רואים שהשכבה למעלה מעט התקשתה
  • אם תזיזו בעדינות הקרם ברולה עדיין לא יהיה יציב אבל הכל בסדר הוא יתקשה במקרר.
  • שומרים במקרר עד להגשה
  • בעת ההגשה מפזרים שכבת סוכר חום דקה על הקרם ועם מבער שורפים בעדינות את הסוכר.
  • אם אין לכם מבער מחממים גריל, מפזרים סוכר ומשחימים כדקה עד שתיים מתחת לגריל עד שהסוכר נמס.
  • בזהירות הקעריות חמות ביציאה מהתנור.
  • ואל תגידו לי שלא אמרו – ואוו! - בתיאבון!
Keyword קרם ברולה מתכון קלאסי