קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי

קרם ברולה מתכון קל וקינוח מופלא כשהאורחים ישברו את שכבת הסוכר והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל - הם לא ירצו ללכת.

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

קרם ברולה הוא קינוח מופלא המשלב בתוכו קרם וניל אפוי עם מעטה דק של סוכר חום.
אחרי שמכינים את קרם הברולה, מפזרים מעל סוכר חום.
את המעטה הדק של הסוכר החום שורפים קלות ונוצרת שכבה קריספית.
בעת אכילת קרם ברולה, שוברים עם כפית את השכבה הקריספית כדי להגיע לקרם.
התוצאה ח-לו-מית!
כשהאורחים שלכם ישברו את שכבת הסוכר הקריספית והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל
– הם לא ירצו ללכת.

 

 קרם ברולה עושה את עבודת הוואוו.
קרם ברולה הוא קינוח צרפתי שנוצר לאחר שאחד השפים שרף בטעות את הסוכר מעל הקרם.
ואם נדמה לכם שעובדים קשה בשבילו. שטויות. ת'כלס כלום עבודה.
בנות הפורום היפות מכינות קרם ברולה בסדנה
קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסיבשקדנות בתיה הכינה את הקרם ברולה
צילמתי אותה כדי שתזכור כמה זה קל
בפעם הבאה שתרצה להכין לבד.

קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי

 מתחילים להכין קרם ברולה
ובשלב ראשון מבשלים שמנת וחלב.
(בדרך כלל משתמשים רק בשמנת אני הפחתתי שמנת אחת והחלפתי בכוס חלב)
לאחר הבישול מקציפים חלמונים ולתוך התערובת מוסיפים את תערובת השמנת.

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

ככה נראית תערובת קרם הברולה לאחר ההקצפה

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

מעבירים לתבנית תנור שמכוסה במגבת מטבח.
את מגבת המטבח מרטיבים ואופים את קרם הברולה ב"אמבטיית מים"
כמו בעוגת גבינה אולם פה הוספנו מגבת.
אין ממה לחשוש לא קורה כלום למגבת בזמן האפיה.
גם בסדנה הבנות מאד דאגו,
"מה? להרטיב את המגבת? היא לא תישרף? את בטוחה?"
כן אני בטוחה. הכנתי את הקרם ברולה המון פעמים ואל דאגה
לא קורה כלום למגבת. היא רק דואגת ללחות הקרם ברולה.

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

לאחר האפיה שומרים במקרר.
בעת ההגשה מכסים בשכבה דקה של סוכר חום ועושים לאורחים הצגה.
אם יש לכם מבער בבית זה עושה את העבודה פלאים.
שורפים בעדינות את הסוכר חום.
אצלנו זה הפך למשחק שכל אחד מנסה להכין את הקרם ברולה לעצמו.

ויש כבר תוצאות מוכנות של הקרם ברולה:קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי

מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות לפסח
תוכלו למצוא כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח

קינוחים לשבועות תוכלו למצוא כאן
קינוחי כוסות אישיים

ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסח

במידה ואין לכם, לפני ההגשה,
מפזרים סוכר חום על קרם הברולה
ומשחימים כדקה או שניים בתנור באפייה גריל.
זה טעים, זה חלומי- האורחים שלכם לא ירצו לעזוב.

קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי




סוויט טיפ:
את קרם הברולה מכינים משמנת מתוקה.
אני השתמשתי בשמנת מתוקה וחלב להפחתת הקלוריות.
אתם יכולים להשאיר את כל הכמות שמנת מתוקה.

יותר קל להכין את קרם הברולה עם מקסר אבל גם קערה ומטרפה יעשו היטב את העבודה.
ציוד נלווה רצוי: מבער ידני קטן.
הכמות מתאימה לכ-15 תבניות קרם ברולה כמו בתמונה.
מאחר ומשתמשים רק בחלמונים (הצהובים) נשארים לכם החלבונים (הלבנים). לא לזרוק. תוכלו להכין מהם 
 מרנג.

מה צריך לקרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי?

3 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
5 חלמונים
1 מקל וניל
1/3 כוס סוכר
בערך כוס סוכר חום לפיזור על קרם הברולה.

איך מכינים קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי?

מחממים תנור ל-160 מעלות.
את מקל הוניל חוצים ושמים בשלמותו בסיר יחד עם השמנת והחלב ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה יש להסיר התערובת מהאש ולקרר.
להוציא את מקל הוניל מהתערובת.
בקערת מקסר להקציף החלמונים והסוכר עד לקבלת עיסה תפוחה בצבע בהיר.
מורידים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומוזגים באיטיות את השמנת המתוקה לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
עכשיו שימו לב לדרך העבודה ככה יהיה לכם הכי קל.
דרך העבודה חשובה כדי שלא לטלטל את התבנית עם המים.
על משטח העבודה מניחים תבנית תנור.
בתבנית התנור פורסים מגבת ועל המגבת מניחים את קעריות הקרם ברולה.
עם מצקת מרק מוזגים את קרם הברולה לקעריות.
את תבנית התנור עם הקעריות מכניסים לתוך התנור החם.
מוזגים מים בזהירות לתבנית, כוס אחרי כוס, שהמגבות יתרטבו ובזהירות שהמים לא יחדרו לקעריות.
אפשר לשים במקום גם קוביות קרח.
אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות.
זה מוכן כשאתם רואים שהשכבה למעלה מעט התקשתה .
אם תזיזו בעדינות הקרם ברולה עדיין לא יהיה יציב אבל הכל בסדר הוא יתקשה במקרר.
שומרים במקרר עד להגשה.
בעת ההגשה מפזרים שכבת סוכר חום דקה על הקרם ועם מבער שורפים בעדינות את הסוכר.
אם אין לכם מבער מחממים גריל, מפזרים סוכר ומשחימים כדקה עד שתיים מתחת לגריל עד שהסוכר נמס.
בזהירות הקעריות חמות ביציאה מהתנור.
מוציאים הקעריות מהתנור, רואים שהציפוי התקשה ומגישים לאורחים.

ואל תגידו לי שלא אמרו – ואוו!

חג שמח חברימים!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים