Go Back Email Link
קרקרים מלוחים ללא גלוטן

קרקרים מלוחים ללא גלוטן

סוויט דולי
קרקרים מלוחים ללא גלוטן מכינים בעשרים דקות והם ממכרים!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כוס גרעיני חמניה
  • חצי כוס גרעיני דלעת
  • חצי כוס שומשום לבן
  • חצי כוס שומשום קלוי
  • חצי כוס גרעיני צ'יה
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כוס שמן
  • 2 כוסות מים

Instructions
 

  • שמים את כל המצרכים היבשים בקערה ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים שמן ומערבבים
  • מוסיפים מים ומערבבים לבלילה אחידה
  • מניחים בצד לעשרים דקות שהבלילה תתייצב
  • מחלקים את הבלילה ל-2, נשתמש כל פעם במחצית מהכמות
  • על נייר אפייה מניחים מחצית מהבלילה, מניחים מעל עוד נייר אפייה ומשטחים
  • אפשר עם מערוך קטן לשטח ממש ממש דק
  • מורידים את נייר האפייה ומהדקים היטב עם הידיים ומשטחים
  • לתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כשעה, אחרי שעה פותחים את התנור ובודקים את הקרקר
  • אם הקצוות יבשים, שוברים את הקצוות אבל מחזירים את הקרקר לאפייה
  • אם האמצע עוד טיפה רטוב, משאירים לעוד רבע שעה או יותר עד שהקרקר יבש לחלוטין
  • כשהקרקר יבש לחלוטין, מוציאים ומכניסים את התבנית השניה. הם נהדרים וממכרים. בתיאבון!
Keyword קרקרים מלוחים ללא גלוטן