Go Back Email Link
קרקר כוסמין מלא בעשר דקות

קרקר כוסמין מלא בעשר דקות

סוויט דולי
קרקר כוסמין מלא בעשר דקות קרקר טבעוני טעים אש
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס גרעיני חמניה
  • חצי כוס גרעיני דלעת
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס מים

לציפוי מעל

  • מעט מלח גס, מעט אורגנו מיובש

Instructions
 

  • שמים בקערה את הקמח, המלח והגרעינים ומערבבים
  • מוסיפים שמן ומערבבים מעט, מוסיפים את המים ולשים לעיסה אחידה
  • מניחים נייר אפייה מקמחים אותו ומעבירים את הבצק אליו
  • לשים עם הקמח שעל הנייר ויוצרים מלבן אותו מחלקים לשלושה חלקים כדי שיהיה יותר קל לעבוד
  • על נייר אפייה מקמחים מעט ומניחים יחידת בצק, מניחים נייר אפייה ובין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק לדק-דק-דק
  • מורידים נייר אפייה ומעבירים לתבנית אפייה
  • אפשר לפזר מעט מלח גס על הקרקר - יוצא משובח
  • אותו דבר מכינים את שני חלקי הבצק. בין שני ניירות אפיה מרדדים את הבצק
  • אני פיזרתי מעל כאמור, מלח גס, על אחד פיזרתי בזיליקום יבש, את השלישי השארתי בלי כלום.
  • התבלנים מוסיפים מאד לקרקרים. תנסו.
  • לתנור שחומם מרש ל 180 מעלות מכניסים את הקרקרים ואופים 15 דקות
  • מוציאים מהתנור, וחותכים לפסים ואחרי זה לריבועים מורידים ל 150 מעלות ומחזירים לתנור
  • אופים עוד כארבעים דקות עד שהקרקרים ממש יבשים

אפשרות נוספת

  • ניתן להכניס את הקרקרים מההתחלה לתנור שחומם ל 150 מעלות ולאפות כשעה. כשמוציאים עם סכין חד חותכים את הקרקרים לריבועים או עם הידיים לצורה חופשית. נהדרים.
Keyword קרקר כוסמין מלא בעשר דקות