Go Back Email Link
שבלולי בקלאווה מבצק עלים

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

סוויט דולי
שבלולי בקלאווה מבצק עלים, פריכים וקראנצ'ים שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 20 minutes
Cook Time 16 minutes
Total Time 38 minutes
Course מתכונים ליום העצמאות
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים שימרית
  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

סירופ

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית לימון סחוט
  • 1 שקית סוכר וניל

Instructions
 

  • מוציאים את הבצק מהעטיפה, משטחים על משטח עבודה
  • מרדדים את הבצק דק דק
  • מערבבים את האגוזים הקצוצים עם הסוכר החום והקינמון לבלילה אחידה
  • מפזרים על הבצק את תערובת האגוזים הקצוצים ומהדקים את התערובת אל הבצק
  • פורסים פרוסותדקות לאורך הבצק
  • כל פס מגלגלים לרולדה קטנה
  • בסוף מהדקים את הבצק ומעבירים לתבנית אפייה
  • ככה מכינים את כל שבלולי הבקלוואה שלנו אחד אחרי השני
  • מסדרים את כל הבקלאווה שלנו בתבנית אפייה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כעשרים דקות עד שהבקלאווה שלנו משחימים
  • בינתיים מכינים את הסירופ סוכר, שמים בסיר את המים, הסוכר, הלימון וסוכר הוניל ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות
  • מקררים את הסירופ סוכר
  • כשהעוגיות יוצאות מהתנור והן חמות מורחים את הבקלאווה שלנו בסירופ סוכר
  • שומעים פסססס כזה ובא לנו לטרוף את כל התבנית! שיהיה חג שמח!
Keyword שבלולי בקלאווה מבצק עלים