מתכונים
סוויטשופ
בונבונים

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

שבלולי בקלאווה מבצק עלים פרווה, טבעוניים, פריכים, טעימים, נהדרים ליום העצמאות

שתף
הדפסה
שבלולי בקלאווה מבצק עלים
מה צריך

1 חבילת בצק עלים שימרית
1 כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס סוכר חום
|1 כפית קינמון

סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
חצי כפית לימון סחוט
שקית סוכר וניל

סוויט טיפ

כ- 25 עוגיות

מה צריך

1 חבילת בצק עלים שימרית
1 כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס סוכר חום
|1 כפית קינמון

סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
חצי כפית לימון סחוט
שקית סוכר וניל

סוויט טיפ

כ- 25 עוגיות

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

שבלולי בקלאווה מבצק עלים שהם גם פרווה וגם טבעוניים, תכינו בעשרים דקות ויהיה לכם קינוח שוס ליום העצמאות. ביסים כאלה פריכים מלאים באגוזים, סוכר וקינמון, טבולים בסירופ סוכר – מהנים בכל ביס. וכן, היתרון האדיר שלהם – הן פרווה ואפילו טבעונים!

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי

הכנתי את הבקלאווה האלה עם הבצק עלים של שימרית שתמיד נמצא במקרר ולכן כל כך להכין אותם

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

מרדדים את הבצק, מפזרים עליו תערובת של אגוזים, סוכר וקינמון ומפזרים על הבצק
חותכים רצועות של בצק – ומגלגלים.

תחתכו פסים צרים ככה יהיו לכם יותר עוגיות.

חדי העין ביניכם ישימו לב בוודאי לחיתוך של הבצק,
כן אני השתמשתי בגלגלת משוננת כדי  לחתוך את הפסים,
אבל גם עם סכין אפשר לחתוך ואין שום בעיה.

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

קל קל פשוט פשוט.
בסוף מהדקים את הקצוות של הבצק ויש לנו יופי של שבלולי בקלאווה.

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

מסדרים את שבלולי הבקלאווה בתבנית, את שאריות הסוכר מפזרים מעל
ומכניסים לתנור.
עשרים דקות עבודה – עשרים דקות בתנור
והיידה – יש לכם יופי של נשנושים להגיש לאורחים ביום העצמאות.

ולא סתם נשנושים, כאלה שיעופו עליהם!
וכמו שאמרתי גם פרווה וגם טבעוני.

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו41 כאן- מתכונים לווטצא'פ

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

כשהבקלאווה שלנו יוצאים מהתנור, מורחים עליהם סירופ סוכר,
הבקלאווה חם – הסירופ קר וכשמורחים את הסירופ שומעים פססססס כזה
שאתם רוצים לטרוף את כל התבנית על המקום!

והאמת, קשה להתאפק עם שבלולי הבקלוואה האלה, הם בהחלט ממכרים.

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

 

בואו תזמינו לילדים הפתעות נהדרות!

מחפשים מתכונים לבורקס? בבקשה
מתכונים לבורקס

תראו את שבלולי הבקלאווה שלנו מוכנים רק תבואו לאכול!

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

 

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

שבלולי בקלאווה מבצק עלים

סוויט דולי
שבלולי בקלאווה מבצק עלים, פריכים וקראנצ'ים שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 20 mins
Cook Time 16 mins
Total Time 38 mins
Course מתכונים ליום העצמאות
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים שימרית
  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

סירופ

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית לימון סחוט
  • 1 שקית סוכר וניל

Instructions
 

  • מוציאים את הבצק מהעטיפה, משטחים על משטח עבודה
  • מרדדים את הבצק דק דק
  • מערבבים את האגוזים הקצוצים עם הסוכר החום והקינמון לבלילה אחידה
  • מפזרים על הבצק את תערובת האגוזים הקצוצים ומהדקים את התערובת אל הבצק
  • פורסים פרוסותדקות לאורך הבצק
  • כל פס מגלגלים לרולדה קטנה
  • בסוף מהדקים את הבצק ומעבירים לתבנית אפייה
  • ככה מכינים את כל שבלולי הבקלוואה שלנו אחד אחרי השני
  • מסדרים את כל הבקלאווה שלנו בתבנית אפייה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כעשרים דקות עד שהבקלאווה שלנו משחימים
  • בינתיים מכינים את הסירופ סוכר, שמים בסיר את המים, הסוכר, הלימון וסוכר הוניל ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות
  • מקררים את הסירופ סוכר
  • כשהעוגיות יוצאות מהתנור והן חמות מורחים את הבקלאווה שלנו בסירופ סוכר
  • שומעים פסססס כזה ובא לנו לטרוף את כל התבנית! שיהיה חג שמח!
Keyword שבלולי בקלאווה מבצק עלים

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?