Go Back Email Link
שבלולי תפוחים מבצק פילו

שבלולי תפוחים מבצק פילו

סוויט דולי
שבלולי תפוחים מבצק פילו שמכינים בעשר דקות
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 33 minutes
Course מתכונים לעוגות תפוחים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילת בצק פילו שימרית
  • 3 תפוחים ירוקים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • שמן למריחה על העלים

Instructions
 

  • מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה
  • מוסיפים סוכר חום וקינמון ומערבבים הכל ביחד
  • פותחים את חבילת עלי הפילו
  • אפשר להשתמש בדף אחד או שניים כל פעם
  • משמנים את עלה הפילו ומפזרים 2-3 כפות מתערובת התפוחים על עלה הפילו
  • מקפלים בצורת מניפה ובסוף מגלגלים לשבלול
  • ככה מכינים את כל עלי הפילו. אם מכינים משני דפים, משמנים כל דף ועל הדף השני מפזרים תפוחים
  • משמנים תבנית אפייה ומעבירים את השבלולים לתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות אופים את השבלולים כ-25 דקות עד שהם משחימים
  • מוציאים מחכים כמה דקות וישר טועמים - כי אי אפשר להתאפק! בתיאבון
Keyword שבלולי תפוחים מבצק פילו