שבלולי תפוחים מבצק פילו קרנצ'ים ופריכים טעימים כל כך! השילוב של תפוחים מתוקים וחמצמצים, עלי פילו פריכים וקינמון יוצר טעם נהדר. הצורה הספירלית של השבלולים נותנת להם מראה מיוחד ומרשים, מה שהופך אותם לקינוח מושלם לאירוח.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי את הקינוח הנהדר הזה עם הבצק פילו המושלם של שימרית. ארוז בדיוק בכמות המתאימה. בצק הפילו של שימרית נמצא במקררים, איפה שהגבינות והחמאה, לא במקפיא. בגלל שהבצק מצונן הטריות שלו נשמרת. קל מאד לעבוד איתו, אין צורך בהפשרה והתוצאה מושלמת.
כדי שתראו כמה קל להכין, הכנתי לכם סרטון של דקה
בחבילת הפילו של שימרית יש 14 דפי פילו. אני התחלתי לעבוד עם דף בודד עליו הוספתי את תערובת התפוחים, לעיתים הדף נקרע לי אבל אני לא מתרגשת מדפים קרועים בפילו. דפים קרועים בפילו יותר טעימים משלמים.
אבל כדי להיות בטוחה, חלק הכנתי עם שני דפים של פילו והפעם הדפים לא נקרעו. מבחינת הטעם, שניהם היו מושלמים בטעמם. אתם תחליטו לפי הכמות שאתם רוצים בתוצאה הסופית. אם תרצו 7 שבלולים או 14. אפשר גם להכין חצי וחצי כמו שאני עשיתי.
תראו את השבלולים שלנו לפני האפייה
היפים שלנו יצאו מהתנור
שני דברים חשובים – לא יצקתי על הפילו שום סירופ, מה שגרם לעלים להיות קרנצ'ים ופריכים.
דבר נוסף חשוב – תגישו ביום ההכנה. אז הם הכי טובים. למחר הם עדיין טובים, אבל הפריכות של עלי הפילו נעלמת. עוד משהו חשוב – בזמן ההכנה, אין צרוך לפזר על עלי הפילו הרבה מהתערובת של התפוחים, שתיים שלוש כפות יספיקו.
מחפשים עוד מתכונים לעוגות תפוחים?
מתכונים לעוגות תפוחים
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
שבלולי פילו פריכים ונהדרים
הפרסום בשיתוף "שימרית"
שבלולי תפוחים מבצק פילו
שבלולי תפוחים מבצק פילו
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילת בצק פילו שימרית
- 3 תפוחים ירוקים
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- שמן למריחה על העלים
Instructions
- מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה
- מוסיפים סוכר חום וקינמון ומערבבים הכל ביחד
- פותחים את חבילת עלי הפילו
- אפשר להשתמש בדף אחד או שניים כל פעם
- משמנים את עלה הפילו ומפזרים 2-3 כפות מתערובת התפוחים על עלה הפילו
- מקפלים בצורת מניפה ובסוף מגלגלים לשבלול
- ככה מכינים את כל עלי הפילו. אם מכינים משני דפים, משמנים כל דף ועל הדף השני מפזרים תפוחים
- משמנים תבנית אפייה ומעבירים את השבלולים לתבנית
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות אופים את השבלולים כ-25 דקות עד שהם משחימים
- מוציאים מחכים כמה דקות וישר טועמים - כי אי אפשר להתאפק! בתיאבון