Go Back Email Link
שטרודל תפוחים ופרג מבצק עלים

שטרודל תפוחים ופרג מבצק עלים

סוויט דולי
שטרודל תפוחים ופרג מבצק עלים פריך וטעים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגות תפוחים
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים שימרית
  • 3 תפוחים
  • 2 כפוץ סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 25 גרם נטורינה
  • חצי כוס ממרח פרג

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • אבקת סוכר

Instructions
 

  • מקלפים את התפוחים, חותכים לריבועים
  • במחבת עם נטורינה, מעבירים את התפוחים מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים הכל ביחד
  • מבשלים את התפוחים עד שהם מתרככים, מורידים מהאש ומקררים.
  • פותחים את הבצק ומרדדים
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים
  • באמצע מורחים ממרח פרג
  • על הפרג מוסיפים את התפוחים המבושלים
  • בשני חלקי הבצק שבצד, חורצים עם סכין ומסמנים בצדדים פסים לאורך וחותכים את כל הבצק לפסים
  • את הריבוע האמצעי של הבצק למטה מכסים את התפוחים
  • אותו דבר עם הריבוע העליון., מכסים את התפוחים
  • מכסים עם רצועות הבצק את השטרודל כל פעם מעבירים פס בצק לצד השני
  • מורחים ביצה טרופה על הבצק
  • מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את השטרודל
  • אופים כשלושים דקות, כשהוא שחום מוציאים
  • מפזרים אבקת סוכר, ויש לכם שטרודל מושלם!

לגירסה טבעונית

  • במקום ביצה טרופה, פשוט מורחים מים על הבצק ומפזרים את הסוכר והקינמון
Keyword שטרודל תפוחים ופרג מבצק עלים