מבשלים את המנגולד עד שהעלים נעשים רכים.
מסננים, סוחטים אותם, קוצצים דק דק ושמים בקערה עם הגבינות, הקוטג’ והביצה
ומערבבים הכל לעיסה אחידה.
פותחים את הבצק וחותכים לחצי ומרדדים להכי דק שאפשר.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר
מסביב.
מגלגלים את הבצק כמו רולדה.
אם השארתם את הניילון כמו שאני משאירה, שלב הגלגול מאד קל אבל כמובן בסוף
לקלף את הניילון מהבצק.
קבלתם נקניק ארוך. עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב
מתחת לבצק.
מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
אופים ב-180 מעלות כעשר דקות ומנמיכים ל-150 מעלות לעוד כ-30 דקות.
בחצי שנותר מכינים צ’וקור גבינה.
מתכון לשבלולי בורקס עם גבינה
מה צריך בשביל מתכון שבלולים עם גבינה?
250 גבינה בולגרית מלוחה
1 ביצה
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לקישוט
מערבבים את התערובת ואת החצי השני של הבצק מרדדים.
מורחים את התערובת ומגלגלים לנקניק ומגלגלים אותו סביב עצמו.
מורחים את הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
אופים ב-180 מעלות כעשר דקות ומנמיכים ל-150 מעלות לעוד כ-30 דקות.