שני מתכונים לבורקס עם מנגולד וגבינה נולדו אצלי במטבח.
אצלי לעשות בורקס
זה בצק למטה, בצק למעלה,
אוספת מהמקרר כמה סוגי גבינות, מערבבת עם ביצה, כלום עבודה ונאכל פצצה.
הפעם, החלטתי להשקיע.
הנכדה המהממת שלי היתה הסו שפית שלי וככה הכנו
ביחד בורקס עם עלי מנגולד ובורקס עם גבינה.
צ'וקור עלי מנגולד עם גבינה
ראשית , נכין את המוצרים.
מבשלים את המנגולד עד שהעלים נעשים רכים.
מסננים, סוחטים אותם, קוצצים דק דק
ושמים בקערה עם הגבינות, הקוטג’ והביצה ומערבבים הכל לעיסה אחידה.
פותחים את הבצק וחותכים לחצי ומרדדים להכי דק שאפשר.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.
מגלגלים את הבצק כמו רולדה.
אם השארתם את הניילון כמו שאני משאירה, שלב הגלגול מאד קל אבל כמובן בסוף לקלף את הניילון מהבצק.
קבלתם נקניק ארוך.
עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.
מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
בתמונה: נכדתי הסו-שפית בת ה-3.5 מורחת להפליא את הביצה
מתכונים לעוד מאפים לחצו כאן
כמו שאתם רואים בתמונה גם לצ'וקור הזה היתה הצלחה נהדרת והוא יצא מעולה!
הכנתי עוד אחד עם גבינה,
לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מתכונים לבורקסים טעימים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שני מתכונים לבורקס עם מנגולד וגבינה


שני מתכונים לבורקס עם מנגולד וגבינה
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלים
- 250 גרם גבינה מלוחה
- 3 כםות קוטג
- 1 ביצה
- 1 חבילה עלי מנגולד ארוזה כ5 עד 6 עלים
לצפוי ביצה טרופה ושומשום
Instructions
- מבשלים את המנגולד עד שהעלים נעשים רכים.
- מסננים, סוחטים אותם, קוצצים דק דק ושמים בקערה עם הגבינות, הקוטג’ והביצה
- ומערבבים הכל לעיסה אחידה.
- פותחים את הבצק וחותכים לחצי ומרדדים להכי דק שאפשר.
- אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר
- מסביב.
- מגלגלים את הבצק כמו רולדה.
- אם השארתם את הניילון כמו שאני משאירה, שלב הגלגול מאד קל אבל כמובן בסוף
- לקלף את הניילון מהבצק.
- קבלתם נקניק ארוך. עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב
- מתחת לבצק.
- מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
- אופים ב-180 מעלות כעשר דקות ומנמיכים ל-150 מעלות לעוד כ-30 דקות.
- בחצי שנותר מכינים צ’וקור גבינה.
- מתכון לשבלולי בורקס עם גבינה
- מה צריך בשביל מתכון שבלולים עם גבינה?
- 250 גבינה בולגרית מלוחה
- 1 ביצה
- לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום לקישוט
- מערבבים את התערובת ואת החצי השני של הבצק מרדדים.
- מורחים את התערובת ומגלגלים לנקניק ומגלגלים אותו סביב עצמו.
- מורחים את הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
- אופים ב-180 מעלות כעשר דקות ומנמיכים ל-150 מעלות לעוד כ-30 דקות.
מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה
מה צריך בשבילמתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ?
1 חבילת בצק עלים מופשרת
250 גרם גבינה מלוחה – או קלופ, מה שאתם מעדיפים(:
3 כפות קוטג’
1 ביצה
1 חבילת עלי מנגולד ארוזה (כ-5-6 עלים)
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לקישוט
איך מכינים צ'וקור עלי מנגולד עם גבינה?
מבשלים את המנגולד עד שהעלים נעשים רכים.
מסננים, סוחטים אותם, קוצצים דק דק ושמים בקערה עם הגבינות, הקוטג’ והביצה ומערבבים הכל לעיסה אחידה.
פותחים את הבצק וחותכים לחצי ומרדדים להכי דק שאפשר.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.
מגלגלים את הבצק כמו רולדה.
אם השארתם את הניילון כמו שאני משאירה, שלב הגלגול מאד קל אבל כמובן בסוף לקלף את הניילון מהבצק.
קבלתם נקניק ארוך. עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.
מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
אופים ב-180 מעלות כעשר דקות ומנמיכים ל-150 מעלות לעוד כ-30 דקות.
בחצי שנותר מכינים צ’וקור גבינה.
מתכון לשבלולי בורקס עם גבינה
מה צריך בשביל מתכון שבלולים עם גבינה?
250 גבינה בולגרית מלוחה
1 ביצה
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לקישוט
איך מכינים צ'וקור עלי מנגולד עם גבינה?
מערבבים את התערובת ואת החצי השני של הבצק מרדדים.
מורחים את התערובת ומגלגלים לנקניק ומגלגלים אותו סביב עצמו.
מורחים את הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
אופים ב-180 מעלות כעשר דקות ומנמיכים ל-150 מעלות לעוד כ-30 דקות.