Go Back Email Link
תבשיל אסדו וצלי בסיר אחד

תבשיל אסדו וצלי בסיר אחד

סוויט דולי
תבשיל אסדו וצלי בסיר אחד ארוחה שלמה בסיר אחד
Prep Time 50 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 50 minutes
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר כתף מס' 5
  • 500 גרם אסדו עם עצם
  • 5 כפות שמן
  • 2 בצל
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 10 שיני שום קלופות
  • חצי כוס יין אדום
  • 7 תפוחי אדמה
  • 5 גזר
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
  • מטגנים את הבצל לאט לאט עד שהוא משחים
  • מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
  • מטגנים את הבשר מצד אחד עד שהוא משחים
  • אחרי שקוביות הבשר השחימו הופכים לצד השני
  • מזיזים את הקוביות ומוסיפים את האסדו ומטגנים אותו גם
  • מטגנים את האסדו היטב משני הצדדים
  • מוסיפים את כל התבלינים על האסדו, את שיני השום הפרוסות
  • יוצקים את היין ומערבבים הכל ביחד
  • שמים את האסדו באמצע משני הצדדים את קוביות הצלי
  • מקלפים את תפוחי האדמה והגזר וחותכים לקוביות
  • מפזרים תפוחי אדמה וגזר על הכל מלמעלה נותנים לכל המצרכים עירבוב
  • יוצקים את המים על התבשיל ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש והיידה שלוש שעות לא נוגעים בסיר משאירים להתבשל על אש קטנה
  • מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרו, ואפשר גם יותר משלוש שעות אצלי הבשר ישב אפילו ארבע.
  • תבשיל מושלם לשבת!
Keyword תבשיל אסדו וצלי בסיר אחד