תבשיל אסדו וצלי בסיר אחד מכינים כשנשארים לכם כל מיני שאריות בשר בפריזר והחלטתי שאני עושה מיקס משניהם. נשאר לי גוש אסדו עם עצמות, היו קוביות צלי אמרתי היידה, נעשה בסיר אחד, למה ללכלכך שני סירים?! ותשמעו, יצא אש!
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
מטגנים בצל, ומתחילים לטגן את קוביות הבשר ואחרי זה האסדו, אני שמתי את האסדו באמצע ואת קוביות הבשר מסביב אבל זה ממש לא משנה, תסדרו את הסיר כמו שאתם אוהבים. הפעם גם הוספתי חצי כוס יין אדום לתבשיל. עכשיו תשאלו דולי, איזה סוג יין? שאלה מצויינת! משתמשים בכל יין שאתם שותים אותו ואוהבים אותו, לא איזה יין פח שהיה לכם בבית ואתם אומרים היידה נגמור איתו, לא-לא חח, יין שאתם אוהבים ושותים בהנאה, זה היין שיכנס לתבשיל שלכם וישביח את הטעם.
מבשלים את התבשיל לאט לאט שלוש שעות על אש קטנה ואם תרצו יותר, אין בעיה, זה רק ישביח את טעמו של הבשר. חברה שלי סיפרה לי שהיא משאירה בתנור מעל לחמש שעות.
כן, אחרי הרתיחה בהחלט אפשר להעביר את הסיר לתנור לאפייה במקום על הגז. אפשרי בהחלט.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים לבשר תמצאו כאן
מתכונים לבשר
תראו את הסיר היפה שליצא לנו אחרי הבישול
הרוסטר שתכינו איתו את הצלי
הבשר נמס בפה והוא חלום
מחפשים עוד מתכונים לבשר?
מתכונים לבשר
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
תבשיל אסדו וצלי בסיר אחד
תבשיל אסדו וצלי בסיר אחד
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר כתף מס' 5
- 500 גרם אסדו עם עצם
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 10 שיני שום קלופות
- חצי כוס יין אדום
- 7 תפוחי אדמה
- 5 גזר
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מטגנים את הבצל לאט לאט עד שהוא משחים
- מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- מטגנים את הבשר מצד אחד עד שהוא משחים
- אחרי שקוביות הבשר השחימו הופכים לצד השני
- מזיזים את הקוביות ומוסיפים את האסדו ומטגנים אותו גם
- מטגנים את האסדו היטב משני הצדדים
- מוסיפים את כל התבלינים על האסדו, את שיני השום הפרוסות
- יוצקים את היין ומערבבים הכל ביחד
- שמים את האסדו באמצע משני הצדדים את קוביות הצלי
- מקלפים את תפוחי האדמה והגזר וחותכים לקוביות
- מפזרים תפוחי אדמה וגזר על הכל מלמעלה נותנים לכל המצרכים עירבוב
- יוצקים את המים על התבשיל ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש והיידה שלוש שעות לא נוגעים בסיר משאירים להתבשל על אש קטנה
- מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרו, ואפשר גם יותר משלוש שעות אצלי הבשר ישב אפילו ארבע.
- תבשיל מושלם לשבת!