Go Back Email Link
תבשיל ארטישוק ירושלמי בטטה קסביה

תבשיל ארטישוק ירושלמי בטטה קסביה

סוויט דולי
תבשיל ארטישוק ירושלמי בטטה קסביה תבשיל חגיגי לכל ארוחה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 20 minutes
Course מתכונים לירקות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 20 יחידות ארטישוק ירושלמי
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • כוס וחצי מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר, חותכים את הבצל לקוביות ומוסיפים לשמן
  • מאדים את הבצל עד לגוון שחום שקוף
  • בינתיים מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לפרוסות
  • לבצל השחום מוסיפים את פרוסות הארטישוק הירושלמי ומטגנים מספר דקות
  • הופכים כל פעם את הארטישוק הירושלמי ומטגנים היטב מכל הצדדים
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ושום ומערבבים
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ40 דקות עד שהתבשיל רך.
Keyword תבשיל ארטישוק ירושלמי בטטה קסביה