תבשיל ארטישוק ירושלמי בטטה קסביה, תבשיל צמחוני/טבעוני, תוספת נפלאה לכל ארוחה.
ארטישוק ירושלמי או בשמו השני, בטטה קסביה, דומה במרקם לתפוח אדמה, אך הטעם מתוק יותר ועשיר יותר. כבר הכנתי בעבר צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי , אבל הפעם החלטתי להכין את התבשיל ללא בשר, כדי שיתאים גם לצמחונים שבמשפחה.
יצא תבשיל אש! הארטישוק הירושלמי הוא ירק עונתי, ויש לו את הטעם הטוב ביותר בעונה שלו. לכן, עכשיו זה הזמן להשתמש בו ותוכלו להכין איתו, תוספת נהדרת לחג.
כמובן שניתן להוסיף אותו לתבשילים שונים, כמו תבשילים צמחוניים או תבשילים עם בשר, דגים, הוא ממש טעים..
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
הבעיה היחידה היא קילוף הארטישוק כי יש לו זיזים. אפשר כמובן עם קולפן לי היה יותר נוח לקלף אותו עם סכין.
סבלנות, זה שם המשחק. תטגנו את הבצל, ואחרי זה את הארטישוק הירושלמי. לאט.
בזמן שאתם מכינים את התבשיל, אל תערבבו יתר על המידה, כי הארטישוק הירושלמי נעשה רך, ולא כדאי שיהיה קווטץ'.
מתכונים טבעוניים נוספים כאן
מתכונים טבעוניים לראש השנה
עוד מתכון נהדר
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הארטישוק הירושלמי הוא ירק בריא וטעים, ששווה להכיר ולהוסיף לתפריט
תבשיל ארטישוק ירושלמי בטטה קסביה
תבשיל ארטישוק ירושלמי בטטה קסביה
סוויט דוליIngredients
- 20 יחידות ארטישוק ירושלמי
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- כוס וחצי מים
Instructions
- יוצקים שמן לסיר, חותכים את הבצל לקוביות ומוסיפים לשמן
- מאדים את הבצל עד לגוון שחום שקוף
- בינתיים מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לפרוסות
- לבצל השחום מוסיפים את פרוסות הארטישוק הירושלמי ומטגנים מספר דקות
- הופכים כל פעם את הארטישוק הירושלמי ומטגנים היטב מכל הצדדים
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ושום ומערבבים
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ40 דקות עד שהתבשיל רך.