צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי תבשיל חלומי בסיר אחד

שתף
הדפסה
צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי
מה צריך

חצי קילו צלי מדומה מספר 5
10 ארטישוק ירושלמי
1 בצל
רבע כוס שמן
מלח ופלפל שחור
1 כף פפריקה אדומה
רבע כפית כורכום
רבע כפית פלפל שאטה חריף
שיני שום פרוסות
2-3 כוסות מים

מה צריך

חצי קילו צלי מדומה מספר 5
10 ארטישוק ירושלמי
1 בצל
רבע כוס שמן
מלח ופלפל שחור
1 כף פפריקה אדומה
רבע כפית כורכום
רבע כפית פלפל שאטה חריף
שיני שום פרוסות
2-3 כוסות מים

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי, ארוחה שלמה בסיר אחד וכל כך מיוחדת. סיר מלא בטעמים שמתאים לארוחה חגיגית או ארוחת שישי, יופי של מנה.

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

ארטישוק ירושלמי המכונה גם "בטטה קֶסְבִּיָיה".  הארטישוק הירושלמי למעשה אינו ארטישוק וגם אין לו שום קשר עם  ירושלים. שמו העברי התקני הוא חמנית הפקעות.

 מקור הכינוי העממי "ארטישוק" כי הוא מזכיר קצת טעם של ארטישוק למרות שאני לא מצאתי דימיון.
הבעסה היחידה זה לקלף את הארטישוק הירושלמי כי יש לו זיזים. התחלתי עם קולפן של תפוחי אדמה ומהר מאד עברתי לסכין רגיל כי הזיזים הפריעו לי.

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

הכנתי בעבר דג אמנון עם ארטישוק ירושלמי אבל היום אנחנו בענייני בשר.

מתחילים עם טיגון הבשר, מטגנים בצל ואת קוביות הבצל
טיגנתי היטב משני הצדדים עד שהבשר שינה את צבעו

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

תזיזו את הבשר הצידה ותוסיפו את  עיגולי הארטישוק הירושלמי ותטגנו גם
הם יקבלו צבע שחום ויפה – תטגנו היטב מכל הצדדים

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן78 – מתכונים לווטצ'אפ

בשלב הזה מוסיפים תבלינים, מים, מרתיחים
וסוגרים את הסיר לשעתיים.

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח

מבצע חיסול המלאי בסוויט דולי.
15 מוצרים עד 99 ש"ח כולל משלוח!

מחפשים עוד מתכונים לפסח?
מתכונים לפסח

 

עוד מתכונים למאכלי בשר ועוף תמצאו כאן
מתכונים לבשר ועוף

מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרו ואם הבשר רך
אבל כשפותחים את הסיר והוא מוכן זה טעים אש!
לא העברתי הפעם לשום תבנית הגשה
הסיר והבשר היומושלמים בעיני.

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

 

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

 

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי


צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

סוויט דולי
צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי תבשיל בסיר אחד
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 500 גרם צלי בקר מספר 5
  • 10 יחידות ארטישוק ירושלמי
  • רבע כוס שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • רבע כפית פלפל שאטה חריף - לא חייב
  • רבע כפית כורכום
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 2-3 כוסות מים

Instructions
 

  • חותכים את הבשר לקוביות
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
  • מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים
  • מטגנים עד שקוביות הבשר משחימות
  • כשהן משחימות, מזיזים אותן לצד
  • מקלפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לפרוסות
  • את הפרוסות מכניסים לסיר ומטגנים היטב מכל הצדדים
  • כבר בשלב הזה הם תופסים צבע נהדר
  • מטגנים את הארטישוק הירושלמי מספר דקות
  • מתבלים עם כל התבלינים ומפזרים שיני שום
  • יוצקים מים ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש מכסים את הסיר ונותנים לבשר להתבשל כשעתיים עד שהוא רך
  • בודקים מדי פעם שהמים לא נגמרים וכשהבשר רך טועמים מהרוטב ואומרים ואי ואי כמה טעים. בתיאבון!
Keyword צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים