צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי, ארוחה שלמה בסיר אחד וכל כך מיוחדת. סיר מלא בטעמים שמתאים לארוחה חגיגית או ארוחת שישי, יופי של מנה.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
ארטישוק ירושלמי המכונה גם "בטטה קֶסְבִּיָיה". הארטישוק הירושלמי למעשה אינו ארטישוק וגם אין לו שום קשר עם ירושלים. שמו העברי התקני הוא חמנית הפקעות.
מקור הכינוי העממי "ארטישוק" כי הוא מזכיר קצת טעם של ארטישוק למרות שאני לא מצאתי דימיון.
הבעסה היחידה זה לקלף את הארטישוק הירושלמי כי יש לו זיזים. התחלתי עם קולפן של תפוחי אדמה ומהר מאד עברתי לסכין רגיל כי הזיזים הפריעו לי.
הכנתי בעבר דג אמנון עם ארטישוק ירושלמי אבל היום אנחנו בענייני בשר.
מתחילים עם טיגון הבשר, מטגנים בצל ואת קוביות הבצל
טיגנתי היטב משני הצדדים עד שהבשר שינה את צבעו
תזיזו את הבשר הצידה ותוסיפו את עיגולי הארטישוק הירושלמי ותטגנו גם
הם יקבלו צבע שחום ויפה – תטגנו היטב מכל הצדדים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן78 – מתכונים לווטצ'אפ
בשלב הזה מוסיפים תבלינים, מים, מרתיחים
וסוגרים את הסיר לשעתיים.
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
מבצע חיסול המלאי בסוויט דולי.
15 מוצרים עד 99 ש"ח כולל משלוח!
מדי פעם בודקים שהמים לא נגמרו ואם הבשר רך
אבל כשפותחים את הסיר והוא מוכן זה טעים אש!
לא העברתי הפעם לשום תבנית הגשה
הסיר והבשר היומושלמים בעיני.
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי
צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם צלי בקר מספר 5
- 10 יחידות ארטישוק ירושלמי
- רבע כוס שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- רבע כפית פלפל שאטה חריף - לא חייב
- רבע כפית כורכום
- 8 שיני שום פרוסות
- 2-3 כוסות מים
Instructions
- חותכים את הבשר לקוביות
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים
- מטגנים עד שקוביות הבשר משחימות
- כשהן משחימות, מזיזים אותן לצד
- מקלפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לפרוסות
- את הפרוסות מכניסים לסיר ומטגנים היטב מכל הצדדים
- כבר בשלב הזה הם תופסים צבע נהדר
- מטגנים את הארטישוק הירושלמי מספר דקות
- מתבלים עם כל התבלינים ומפזרים שיני שום
- יוצקים מים ומביאים לרתיחה
- לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש מכסים את הסיר ונותנים לבשר להתבשל כשעתיים עד שהוא רך
- בודקים מדי פעם שהמים לא נגמרים וכשהבשר רך טועמים מהרוטב ואומרים ואי ואי כמה טעים. בתיאבון!