דג אמנון על שולחן בערב החג מסמל אצלנו את החג, כי ככה רגילים אצלנו במשפחה.
שנים התארחנו אצל חמותי בערב ליל הסדר ולמנה ראשונה תמיד הוגש דג אמנון אל השולחן.
אצל חמותי זה תמיד היה דג מטוגן ועוד לא אכלתי בשום מקום דג טעים כמו אצלה.
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
שנים היא מטגנת את הדגים באותה מחבת, ולפני מספר שנים אחד הבנים קנה לה מתנה מחבת חדש.
אחרי טיגון של נגלה ראשונה של דגים, החזירה את המחבת הישן לשימוש, החדש חזר לארון.
היא אמרה שהדגים מתטגנים טוב יותר במחבת הישן.
לכבוד החג החלטתי להכין מתכון חדש לדג אמנון אבל כדי שיהיה יותר קל, הדג יהיה צלוי בתנור.
הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות איך הכנתי
מנה המסמלת את חג הפסח. אותו דג, אותם הטעמים שכל השנה אנו מתגעגעים אליהם.
אמנון בתנור ממולא עם המון עשבי תיבול, שום, לימון, שמן זית, גם קצת יין, מונח על מצע של ארטישוק ירושלמי המוסיף לחגיגת הטעמים.
יצאה מנה מושלמת!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו2 כאן- מתכונים לווטצא'פ
את הדג מכינים בתבנית, ומרוב שהמנה יפה אפשר להגיש אותה עם התבנית וכל אחד יכול לקחת לעצמו.
אפשר להגיש כמובן גם כמנה אישית
עוד מתכונים למאכלי בשר ועוף תמצאו כאן
מתכונים לבשר ועוף
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
דג אמנון עם ארטישוק ירושלמי

מה צריך בשביל דג אמנון עם ארטישוק ירושלמי?
2 דגי אמנון שלמים
1 בצל סגול
2 כוסות בזיליקום קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
8-10 שיני שום
רבע כוס שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 לימונים פרוסים לרבעים
10-12 ארטישוק ירושלמי
1 כוס יין לבן
1 כוס מים
איך מכינים דג אמנון עם ארטישוק ירושלמי ?
מקלפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לפרוסות.
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים פרוסות מהבצל הסגול ושום ומטגנים.
מוסיפים למחבת את פרוסות הארטישוק מטגנים עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך ומשחים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים חצי מכמות עשבי תיבול והלימון ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את היין הלבן והמים, מביאים לרתיחה. אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהארטישוק מתרכך והמים כמעט מתאדים.
בינתיים, מכינים תערובת מעשבי התיבול. בקערה מערבבים את הבזיליקום, פטרוזיליה, שום,לימון קצוץ, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
פותחים את הדגים וממלאים בעשבי התיבול. כשהארטישוק מוכן, מעבירים לתבנית, מסדרים מסביב את הארטישוק, מוסיפים עשבי תיבול, שיני שום, ומניחים את הדגים בתבנית.
מורחים על הדגים שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-12-15 דקות.
מוציאים ומגישים לשולחן ושיהיה לכם חג פסח שמח וטעים!