Go Back Email Link
תבשיל בורגול וחיטה אדום טבעוני

תבשיל בורגול וחיטה אדום טבעוני

סוויט דולי
תבשיל בורגול עם חיטה ואורז תוספת נהדרת לכל ארוחה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לתוספות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס בורגול עבה
  • חצי כוס חיטה
  • 1 כוס אורז
  • 2-3 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף תבלין עוף

Instructions
 

  • לפני שמתחילים רצוי להשרות את הבורגול והחיטה במים לכמה שעות
  • אם אתם קצרים בזמן שימו במים רותחים לפחות שעה
  • יוצקים שמן לסיר, קוצצים בצל, שום ומוסיפים לסיר
  • מאדים את הבצל והשום עד לקבלת גוון שחום
  • בינתיים שוטפים את האורז, הבורגול והחיטה היטב
  • עד שהבצל משחים משרים את הכל במים
  • כשהבצל השחים, מסננים את המים ומעבירים את החיטה הבורגול והאורז לסיר
  • מטגנים כחמש דקות את הכל ביחד
  • מוסיפים את השום, פפריקה ותבלין גריל עוף וצובעים את כל הקטניות באדום ומערבבים
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מסתיימים
  • שימו לב שלא ישרף לכם, אם צריך תוסיפו עוד חצי כוס מים עד שהחיטה רכה.
  • מורידים ומתחילים לאכול ישר מהסיר עם כף כמה שזה טעים. בתיאבון!
Keyword תבשיל בורגול וחיטה אדום טבעוני